Наполи се подигра с Трабзонспор на собствения му стадион (ВИДЕО)

Отборът на Рафа Бенитес е почти сигурен 1/8-финалист след 4:0 при гостуването на турския тим

Наполи се подигра с Трабзонспор на собствения му стадион (ВИДЕО)

Тимът на Рафа Бенитес Наполи уби интригата преди реванша срещу Трабзонспор, след като днес отбеляза четири безответни гола и е почти сигурен осминафиналист за следващата фаза на Лига Европа. Наполи не срещна никаква съпротива в двубоя, а головата сметка на италианците откри Енрике още в 6-ата минута. Игуаин (20`), Габиадини (27`) и Запата (90+2`) също записаха имената си сред голмайсторите, а Мертенс пропусна да се разпише в 85-ата, изпускайки дузпа.

Тимът на Рафа Бенитес реши всичко в двубоя за по-малко от половин час игра, вкарвайки три безответни попадения. Още в първите минути на двубоя стана видно, че гостуващият тим ще диктува темпото на игра. При центриране от корнер в 6-ата минута и рикошет Кулибали остана сам срещу Арикан, но турският страж изби с крак, топката бе засечена от въздуха с глава от Енрике, който насочи точно кълбото, отривайки резултата.

Игуаин и Габиадини напълно обезличиха защитата на турския тим, която допускаше прекалено елементарно да бъде преодолявана. В 20-ата минута Габиадини направи отличен самостоятелен рейд отляво и пусна към Игуаин, който връхлиташе на далечната греда и вкара за 2:0 на празна врата.

Седем минути по-късно гол на Габиадини смълча за трети път трибуните на „Хюсеин Авни Акер". Раул Албиол изведе италианеца между двама бранители, Габиадини пое топката отлично с гръб към вратата, завъртя се и пусна кълбото между краката на Арикан за 3:0.

Трима бранители на домакините не успяха да спрат Игуаин в 33-ата, но аржентинецът не успя да се разпише за втори път, тъй като ударът му намери напречната греда.

В началото на втората част Трабзонспор наложи краткотраен натиск, но турския тим не успяваше да стигне до чисто голово положение.

Удар на Мертенс в 51-ата мина над напречната греда, а минути по-късно Игуаин стреля право в ръцете на Арикан. Аржентинецът изведе Мертенс отляво, но стража на Трабзонспор излезе да скъси ъгъла и изби удара на белгиеца.

В средата на полувремето недоволството на феновете по трибуните стана по-видно, започвайки да освиркват футболистите на Ерсун Янал.

Най-чистото положение за домакините бе създадено в 74-ата минута, когато Кардосо направи фрапантен пропуск от близо 10 метра от вратата.

Шанс за четвърти гол за Наполи имаше в 84-ата минута, след като Драйс Мартенс бе повален в наказателното поле на домакините и главният рефер отсъди дузпа. Белгиецът сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар, но стреля неточно и топката премина на сантиметри от лявата греда.

Четвърто попадение все пак падна, а негов автор бе влезлият като резерва в 80-ата минута Запата. Във втората минута на добавеното Кайехон шутира отляво, Арикан изби, но про добавката Запата бе точен, оформяйки крайното 4:0 за Наполи.

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки