Радуканов: Като Сър Алекс съм - не робувам на имена (видео)

"За мен най-важното е спокойствието на отбора, което в момента го има и сме готови за дербито", каза Българския Моуриньо

Радуканов: Като Сър Алекс съм - не робувам на имена (видео)

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов заяви, че за него спокойствието в отбора е най-важно преди полуфинала за Купата на България с Литекс и се стреми по всякакъв начин да го запази, предаде репортер на Novsport.com.

Според него срещата е специална, защото „червените“ се завръщат у дома, играейки на стадион „Българска армия“, а в същото време посрещат и шампиона в решителен мач. „Спокойствие в отбора има. То е най-важното за мен. Не робуваме на имена. И сър Алекс го каза – няма сантименти в тази работа“, ясен бе Българския Моуриньо.

„Подхождаме към всеки мач сериозно. Този е малко по-специален, защото играем срещу лидера в българското първенство и задължително трябва да спечелим, за да се класираме за финала за Купата на България.  Искрено се надявам футболистите да не са пренапрегнати. За мен ще е по-специално за изведа играчите на „Българска армия“. Това е мечта за много треньори. И за някои от футболистите ще е тръпка, защото има такива, които не са излизали на този стадион“, каза наставникът пред Алеята на славата именно в Борисовата градина.

Запитан дали може да пусне пак някой надъхващ клип в минутите преди срещата, Радуканов запази това за себе си. „Както преди всеки мач, си правим разузнаваме на противника. Дали ще има нещо специално за мотивация - това го преценявам в последния момент.“

Според него няма да е хендикап за „червените“ липсата на Бодуров и Том от състава на Литекс. „За класните отбори не трябва да е голям проблем, когато някой излезе от състава, защото има 20-25 човека, които винаги трябва да са готови да играят“, отсече той.

„В България ЦСКА винаги е фаворит. Така че – дали сме фаворити или не, важното е да си свършим работата. Излизаме и играем максимално добре. Подготвени сме за мача“, допълни още Радуканов.

Той обясни и, че фирмата, която смени тревната настилка на стадиона, е направила всичко по силите си, за да направи максимално добро покритието. „Състоянието вече е по-добро. Много от чимовете бяха заменени, където имаше дупки, така че каквото може е направено“, каза Милен.

Дербито е утре от 21,00 часа.

Ето групата, която определи треньорът на "червените" за предстоящия сблъсък:
Иван Караджов, Благой Макенджиев, Апостол Попов, Иван Бандаловски, Румен Трифонов, Джузепе Акуаро, Тодор Янчев, Косат Янев, Борис Галчев, Петър Стоянов, Емил Гъргоров, Александър Тонев, Маркиньос, Грегъри Нелсън, Спас Делев, Мишел Платини, Станко Йовчев, Станислав Костов и Четин Садула; 

Цени на билетите:
-         сектор А – 10 лева
-         сектор В – 6 лева
-         сектор Г – 2 лева
-         сектор Б – 5 лева 

Ученици и пенсионери ще могат да влизат срещу 3 лева в сектор В и срещу 1 лев в сектор Г. Касите за билети ще бъдат отворени на стадион „Българска армия” в деня мача от 14:00 ч. до 21:45 ч., а гостите ще могат да закупят билет от каса на сектор Б.
 

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки