Топ тенисисти на 16-о издание на турнира "Загорка Тенис Къп"

От българска страна в турнирите ще участват най-добрите тенисисти: Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и др.

Топ тенисисти на 16-о издание на турнира "Загорка Тенис Къп"

На 30 април започва 16-тото поред издание на тенис веригата Zagorka Tennis Cup. Почитателите на тениса у нас могат да очакват силни тенис изживявания и през тази година със серията „фючърс” турнири за мъже от веригата на Загорка.

За разлика от миналогодишния Про-Ам формат, през тази година напълно в духа на своята концепция – Българска бира на световно ниво, марката фокусира усилия в подкрепата на българския тенис на високо професионално ниво. ТК „Черно море-Елит” във Варна, ТК „Локомотив” в Пловдив и ТК „Левски-София” ще бъдат домакини на серията „фючърс” турнири през април и май месец.

В състезанията ще се включат едни от най-добрите български тенисисти и чуждестранни състезатели от различни страни с позиции в ранглистата на ATP. В основна схема от 32 състезатели и квалификации за 64 човека, Zagorka Tennis Cup 2011 ще се превърне отново в едно от най-интересните събития в българския спортен календар за тази година.

„Вярна на своя дългосрочен ангажимент в подкрепа и развитие на българския тенис, и през тази година Загорка ще предостави най-доброто тенис изживяване за почитателите на този спорт.

След като през миналата година предложихме истински спектакъл с присъствието на световната тенис звезда Борис Бекер, сега отправяме предизвикателство към професионалистите от България и чужбина, които ще имат възможността за развитие през годината в класацията на ATP.

Пожелаваме успех на всички участници в Zagorka Tennis Cup и нека най-добрите победят”, споделя Рууд ван ден Ейнден, генерален мениджър на Загорка.

Дългогодишният партньор на Загорка – Тенис клуб „Левски-София”, за поредна година организира фючърсите в турнира.

Първият от тях, част от веригата за мъже на Международната тенис федерация („ITF Men's Circuit”), започва в ТК „Черно море-Елит”  във Варна на 30 април (квалификации: 30 април – 2 май, основна схема: 3–8 май).

Тенис клуб „Локомотив” в Пловдив ще приеме втория турнир от 7 май (квалификации: 7–9 май, основна схема: 10–15 май), а последният турнир ще бъде на кортовете на тенис клуб „Левски” в столицата (квалификации: 14-16 май, основна схема: 17-22 май).

Всяко състезание е с продължителност 9 дни, в които ще се изиграят квалификации, основна схема единично и основна схема двойки, по системата на пряка елиминация. Принципът на участие в основната схема на турнирите включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата на ATP, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с „уайлд кард”.

И трите турнира са с награден фонд $ 10 000 съгласно разпоредбите на ITF. Победителят получава $ 1300 и 17 ATP точки, завършилият на второ място - $ 900 и 9 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 5 ATP точки. Останалият награден фонд се разпределя между другите призови класирания.

От българска страна в турнирите ще участват най-добрите тенисисти: Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и други.

Спортното събитие се организира с подкрепата на Столична община, както и Община „Варна” и Община „Пловдив”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки