Започва първият турнир от веригата фючърси Zagorka Tennis Cup във Варна

Едни от най-успешните родни тенисисти ще спорят за титлата на кортовете на ТК

Започва първият турнир от веригата фючърси Zagorka Tennis Cup във Варна

Най-изявените  български тенисисти ще се включат в първия турнир от веригата фючърси за мъже Zagorka Tennis Cup 2011 в ТК „Черно море-Елит” във Варна. Турнирът започва на 30 април с квалификации и ще продължи от 2 до 8 май с основна схема сингълс и двойки. Форматът на състезанието предвижда квалификации на схема за 64 състезатели, 32 състезатели основна схема сингълс, 16 състезатели основна схема двойки.

 

Турнирът  във Варна е първи от тазгодишното издание на веригата фючърси Zagorka Tennis Cup, което включва още два международни турнира в Пловдив и София. За разлика от миналогодишния Про-Ам формат, през тази година Загорка фокусира усилия в подкрепата на българския тенис на високо професионално ниво. В състезанията ще се включат тенисисти от различни страни с позиции в ранглистата на ATP. Принципът на участие в основната схема на турнирите включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата на ATP, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с „уайлд кард”. И трите турнира са с награден фонд от по $10 000 съгласно разпоредбите на ITF. От българска страна в турнирите ще участват най-добрите тенисисти: Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и други.

 

И тази година, както досега, спортното  събитие се провежда с подкрепата на Община Варна. Кметът на града г-н Кирил Йорданов приветства организаторите на турнира за добрата инициатива.

 

Организаторите  от Загорка очакват оспорвани двубои на високо професионално ниво, които да привлекат интереса на тенис почитателите в града. Тридневните квалификации за основна схема ще определят 8-на финалисти, които ще продължат участието си в основната фаза на турнира. Двубоите ще се играят на пряка елиминация в 2/3 тайбрек сета. В понеделник започва надпреварата по двойки в основна схема, а паралелно от вторник стартира и основната схема сингълс. Финалите на двойки и сингълс са съответно в петък и неделя. Победителят получава $ 1300 и 17 ATP точки, завършилият на второ място - $ 900 и 9 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 5 ATP точки. Останалият награден фонд се разпределя между другите призови класирания.

 

Предстоящият  турнир ще бъде закрит с церемонии по награждаване в петък за двойките и неделя за сингълс. В тях ще се включат и високопоставени представители на Община Варна. Мачовете на ТК „Черно море - Елит” са с начален час 10:00 ч. Финалът в неделя е от 11:00 ч. Серията фючърс турнири за мъже от веригата на Загорка продължава със състезанията в Пловдив (7-15 май) и София (14-22 май).  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки