Градев: С Калиакра ще съдим две години БФС, а с Карвальо ще спрем трансферите на Левски (видео)

"Нищо не зависи от законите, а само от това как е станал Боби днес", обяви специалистът по спортно право Георги Градев, предаде репортер на Novsport.com

Градев: С Калиакра ще съдим две години БФС, а с Карвальо ще спрем трансферите на Левски (видео)

Странното е, че това дали Калиакра ще бъде изваден от "А" група зависи само от това как е станал днес Боби Михайлов, сподели специалистът по спортно право Георги Градев, предаде репортер на Novsport.com.

Както е известно, елитният клуб бе наказан с общо 62 000 лева и служебна загуба с 0:3, след като не предостави необходимите условия за провеждането на мача си за първенство срещу Левски през март. БФС наложи тези санкции, но от каварненския тим заявиха, че няма да платят.

Стартирани са обжалвания на всички финансови санкции, които автоматично спират изпълнението им засега. Калиакра е с предупреждение за изваждане от "А" група и според Градев, който представлява тима, всичко зависи от боса на БФС Борислав Михайлов. "Само Боби може да реши какво ще стане с Калиакра. Той води болшевишка кампания срещу тима. Във всяка нормална държава би щеше вече да си е напуснал поста, тъй като нарече Цонко Цонев "палячо".



Нищо не зависи от законите, а само от това как е станал Боби", сподели юристът. "Сумата не е платена. Всяко обжалване спира изпълнението на наказателен акт. Ще се съдим две години", закани се специалистът по международно право. Според него нормативната уредба на БФС е пълна с грешки, а Апелативната комисия, която не намали наказанието, е нямала кворум при вземането на решението си.



"Първо, БФС няма да прави второ наказание за тима, след като веднъж се е произнесъл. Спортно-техническата комисия изземва правата на Дисциплинарната. В Апелативната комисия нямаха кворум, присъстваха четири човека, а трябват пет. Двама от тях пък бяха прокурори, което е в разрез със закона.

Нормативната уредба на БФС куца на много места", каза още Градев. Той разкри, че от телевизията, която трябваше да излъчва несъстоялия се двубой, са подали нелегитимно оплакване, което пък било изискано пак от БФС.

Поради тази причина, един служител на медията е бил уволнен. По друго дело на Градев, това на Базил Де Карвальо срещу Левски, адвокатът заяви в актуално студио "Дерби" следното: "Оставаме с иска си за 250 000 евро и спиране на трансферите на Левски за два прозореца. Убеден съм, че ще спечелим".



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки