Шампионка по джудо посрещната топло в Сливен (снимки+аудио)

“Тук е къщата за производство на шампиони”, каза треньорът Георги Велев за Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/, където се обучават и тренират голяма част от шампионите на страната в различни видове спорт

Шампионка по джудо посрещната топло в Сливен (снимки+аудио)
“Тук е къщата за производство на шампиони”, каза треньорът Георги Велев за Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/, където се обучават и тренират голяма част от шампионите на страната в различни видове спорт.

Ръководството на сливенското специализирано учебно заведение днес отдели подобаващо внимание на възпитаничката си Бетина Темелкова, на нейния треньор Георги Велев и баща й Венцислав Темелков.  Поводът бе титлата на талантливата джудистка по време на Световните детски игри в Анкара. Там представителката на СК “Хаджи Димитър” се наложи в категория до 48 килограма при девойките младша възраст.

“Състезанието бе на много високо ниво. Участваха над 3 000 спортисти по 15 вида спорт. Залата бе препълнена и беше чудесно такава публика да те аплодира и да изслуша българския химн в моя чест”, каза Бетина Темелкова по време на срещата с училищното ръководство.

Директорът Наташа Иванова и помощниците й Дженка Стефанова и Стефан Георгиев изслушаха с интерес разказа на талантливата състезателка и на треньора Георги Велев. Те не скриха радостта си, че в тяхното училище се обучават стойностни състезатели, но посъветваха седмокласничката, че наред с престижът, който носи за страната, града и училището, трябва да се включи и в учебния процес, където предстои задължителното външно оценяване.

“Моето наблюдение е, че на най-високото стъпало се изкачват умните и интелигентни спортисти”, каза зам.-директорът Стефан Георгиев като добави, че Бетина освен талантлива е и една от най-добрите ученички в Спортното училище и вярва в нейните бъдещи успехи.

“Радвам се, че го има това училище. Условията са перфектни и то заслужава да се гордее с много добри резултати”, отбеляза треньорът Георги Велев.

След задължителните изпити в училище за Бетина Темелкова предстои участие в две Балканиади. В началото на юли тя ще спори за златото при младшата възраст, а седмица по – късно ще премери сили и при по-големите за титлата на Балканите за девойки старша възраст, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.
Българин със златен медал от Европейско по BJJ

Антони Тодоров надви Ким Ронвал

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

За историята: Усик e абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

Украинецът нанесе първа загуба на Тайсън Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки