Great Wall ще има четири нови завода извън Китай до 2015-а, единият от тях в България

С тях външните за страната заводи на китайската марка ще станат 16

Great Wall ще има четири нови завода извън Китай до 2015-а, единият от тях в България

Great Wall Motor Co. ще има четири нови завода извън Китай до 2015-а, според изявление на президента на фирмата Ванг Фенгинг. С тях външните за страната заводи на китайската марка ще станат 16, включително и с заводът, който се строи у нас край Ловеч. Повечето от тези заводи монтират автомобили от готови комплекти, произведени в Китай, но ще имат възможност за преустройство в пълноценни производствени мощности, ако се наложи от интересите на китайците.

Новите заводи, подобно на българския /на водещата снимка е изгледът на проекта в Ловеч в реалната географска ситуация/, ще бъдат притежавани и мениджирани като съвместни предприятия с местни партньори, но не е изключено, някои от тях да са директни поделения на китайския автопроизводител, сподели Ванг. "Още не сме решили къде точно ще разположим новите заводи, но те ще бъдат в зоната CIS - бившия Съветски съюз, Юго-източна Азия, Северна Америка и Южна Африка".

Great Wall е най-голeмият китайски производител на пикапи и SUV-ове, но започна да прави и леки коли преди три години. Новите заводи ще произвеждат и от трите типа автомобили.

В момента от китове се сглобяват коли в Русия, Украина, Индонезия, Филипините, Малайзия, Виетнам, Иран, Египет, Сенегал, Етиопия и Венецуела, очаква се до края на годината да стартира и производството у нас, което сериозно се забави спрямо първоначално обявения старт за средата на миналата година.

На обекта край село Баховица, първият от бизнес-парка на Ловеч, замислен и горещо подкрепян от местната общинска управа в лицето на кмета Минчо Казанджиев, кипи сериозна работа. Джойнт-венчърът между китайската групировка и ловешкия Litex Motors Corp. има намерение да произвежда по 50 000 коли годишно.

Great Wall реализира още продукцията си в Италия, Австралия, Румъния, Швеция и Испания. През 2010-а общите продажби на Great Wall достигнаха 500 000 коли, от които 80 000 за износ. Tази година, според думите на Ванг, целта на китайската компания е да експортира и продаде извън Китай над 150 000 коли.

Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки