Монтана и Видима пропуснаха по една дузпа, но не се победиха на стадион „Огоста”

Срещата от междинния 25-и кръг в град Монтана завърши наравно 1:1

Монтана и Видима пропуснаха по една дузпа, но не се победиха на стадион „Огоста”

Отборите на Монтана и Видима Раковски завършиха наравно 1:1 в мач от междинния 25-и кръг на „А” група. На стадион „Огоста” в град Монтана единственото попадение за домакините отбеляза Венцислав Христов в 62-ата минута, а Владимир Владимиров изравни осем минути преди края на срещата.

 
Домакините имаха предимство както във владението на топката, така и по отношение на отправените удари по посока на противниковата врата и трябва да съжаляват, че не успяха да грабнат трите точки в днешната среща. Двата тима пропуснаха по една дузпа след блестящите намеси на двамата вратари, а на два пъти и гредата помогна на стража на Видима Пламен Колев, който имаше доста работа в този мач.  
 
Най-деен от състава на домакините преди почивката бе Луис Едуардо. В 10-ата минута именно той пропусна златна възможност да открие резултата, след като не успя да се разпише от два метра в опразнената врата, пращайки топката над напречната греда. Четири минути по-късно отново Едуардо можеше да се разпише с глава след центриране на Кондев, но и този път ударът бе неточен. В 23-ата минута при идентична ситуация Чепилов сложи топката на главата на Луис Едуардо, но и този път нападателят на Монтана не сполучи в опита си да разпечата вратата на гостите.
 
Две минути по-късно, в една от редките си контраатаки, отборът на Видима получи правото да изпълни дузпа, след като Андонов се свлече в наказателното поле и главният рефер Георги Кабаков не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът на севлиевци Стойчев, който обаче сбърка при изпълнението и вратарят Христо Иванов успя да опази вратата си суха.
 
В 40-ата минута Кондев от състава на домакините бе близо до откриване на резултата, но ударът му от близка дистанция срещна гредата.
 
Монтанци успяха да пронижат мрежата на Видима през втората част на срещата. В 62-ата минута Венцислав Христов засече с глава хубаво центриране на Личков и не остави никакви шансове на стража Колев. Четири минути по-късно домакините имаха възможност да удвоят преднината си, но Чепилов не успя да се възползва от извеждащото подаване на Христов и останал сам срещу вратаря на Видима, стреля в гредата.
 
В 68-ата минута монтанци също получиха правото да изпълнят дузпа, след като Личев бе спънат в наказателното поле. Луис Едуардо се нагърби с изпълнението, но и неговият удар бе отразен след вещатата намеса на Пламен Колев.
 
Противно на логиката, въпреки сериозния натиск от страна на домакините, отборът на Видима успя да стигне до изравнително попадение в 82-ата минута. При едно наглед безобидно центриране отляво, вратарят Иванов изпусна топката и тя попадна в краката на Владимир Владимиров, който от непосредствена близост не сбърка.  
 
По този начин отборът на Монтана остава на 11-а позиция с актив от 27 точки, а Видима Раковски запазва предпоследното 15-о място с 19 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки