Байерн си гарантира място в Шампионска лига, вкарвайки 8 на Санкт Паули (видео)

Претендентът за третата позиция Хановер допусна втора поредна грешна стъпка, вижте всички резултати от кръга

Байерн си гарантира място в Шампионска лига, вкарвайки 8 на Санкт Паули (видео)

Германският гранд Байерн (Мюнхен) си гарантира третата позиция във временното класиране на  Бундеслигата, след като разби с 8:1 домакините си от Санкт Паули в мач от предпоследния, 33-и кръг на надпреварата.

По този начин си гарантираха участие поне в квалификациите на турнира Шампионска лига догодина, тъй като конкурентът за третата позиция Хановер 96 сгреши фатално във втори пореден кръг, допускайки поражение с 1:2 при визитата си на Щутгарт.

В същото време Байерн вкара четири или повече попадения за втори пореден уикенд, след като през миналия наниза 4 на Шалке 04, като този път отбеляза двойно повече на завърналия се след травма страж на Санкт Паули Томас Кеслер.

Резултатът на „Милернтор” бе открит в 10-ата минута от Марио Гомес, а в 32-ата Робен асистира на Ван Буйтен за второто попадение.

Холандският ас стори същото и малко след почивката, извеждайки Гомес за втория му гол в срещата, оформил класическата преднина на гостите в 52-ата минута, а само две по-късно самият Робен се разписа след пас на Мюлер.

В 75-ата минута Франк Рибери вкара пети гол за баварците, а почетното попадение за хамбургци реализира бранителят Марсел Егер три минути по-късно.

Това обаче сякаш възбуди апетита на гостите за още попадения и те вкараха цели три в рамките на четири минути.

Първо Робен се разписа в 84-ата за втори път, а после подаде и на Гомес, който оформи хеттрика си в 86-ата, преди Рибери пък да оформи крайното 8:1 в полза на Байерн.

Така баварците събраха 63 точки и вече са недостижими на третата позиция от преследвача Хановер, който допусна два гола за три минути в срещата си с Щутгарт, дело на Хажнал (’58) и Оказаки (’61), а после успя да върне само един чрез Стиндл (’66) и така загуби шансове за участие в Шампионска лига.

Ето и всички резултати от 33-ия кръг на Бундеслигата:

Байер Леверкузен – Хамбургер 1:1
Айнтрахт – Кьолн 0:2
Борусия Мюнхенгладбах – Фрайбург 2:0
Нюрнберг –Хофенхайм 1:2
Шалке – Майнц 1:3
Санкт Паули – Байерн Мюнхен 1:8
Щутгарт – Хановер 2:1
Вердер – Борусия Дортмунд 2:0
Волфсбург – Кайзерслаутерн 1:2
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки