Първият голф турнир на Световната организация на голф учителите / WGTF /се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Голям интерес сред чужденците предизвика първият голф турнир на Световната организация на голф учителите в България, който се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб по време на Гергьовденските празници.

Първият голф турнир на Световната организация на голф учителите / WGTF /се проведе  в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Голям интерес сред чужденците предизвика първият голф турнир на Световната организация на голф учителите в България, който се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб по време на Гергьовденските празници. Със съдействието на Голф Клуб България, планинското голф игрище посрещна професионални голф учители от Холандия, Сърбия, Америка и т.н.

 

Турнирът се проведе на три етапа в периода 3- 7 май 2011: На 4ти и 5ти Май се проведе Индивидуален Турнир – Строук Плей, който се състоя на Ian Woosnam голф игрище. На 6ти Май - Отборна игра / групи по 3ма Аматьори с един голф учител/. Игра се модифициран Тексас Скрамбъл на игрище Ян Уснам, като играча чиято топка се играе при даден удар няма право да участва при следващият удар.  На 7ми Май -  Отборна игра /Best Result /. Игра се на ¾ от хендикапа на всеки участник на игрище Б/ вкл. Игрище Пайн, като за групата се записва най-добрият Аматьорски резултат на всяка дупка.

Сред специалните гости и участници в голф турнира бяха Джеф Браъйн / Президент на Световната организация на голф учителите в Америка / и Едуард Фурстата / Президент на Световната организация на голф учителите в Европа /, благодарение на които се осъществи идеята за голф турнира.

 

„ Преди година за първи път посетих България, очарован съм от голф игрищата, с които разполагате.  Моята цел е да събирам и запознавам голфърите по цял свят, да създам голф обществото и в България. „ каза г-н Фурстрата по време на официалното награждаване на победителите в 4 дневния турнир.

 

Церемонията по награждаването се проведе в Клубната сграда на 7 май 2011, след финиширане на последния турнир от серията. На награждаването взеха участие Маня Косанова- Маркетинг мениджър в Пирин Голф, г-н Илко Йоцев- Президент на Голф Клуб България, г-н Едуард Фурстата- Президент на WGTF Европа, г-н Джеф Браьйн- Президент на WGTF Америка.

„ Бих искал да благодаря на всички участници в първия WGTF турнир в България и  да ги поздравя за резултатите, които показаха. За първи път имахте възможност да присътвате на Four Season голф турнир- първите 2 дни от надпреварата беше дъждовно и студено, наподобяващо истинска зима, а през празничния уикенд изгря слънце.  Това беше първият турнир WGTF Invited, който ще се превърне в ежегоден, наградния фонд ще се увеличи до 5000 евро за професионалистите, а местата ще бъдат ограничени” каза г-н Илко Йоцев, Президент на Голф Клуб България.

 

Победителите в индивидуалното състезание от 4ти и 5ти май при сертифицираните професинални учители са :  Bjorn Beekman / 1-во място /с общ резултат от 159 грос точки, Георги Колчаков / 2-то място / и Werner Van Strien / 3-то място /. Единственият аматьор, който успя да завърши играта си и през двата дни на турнира в Владимир Михайлов, който прекара цяла зима на игрището на Пирин Голф & Кънтри Клуб.

 

Целта на отборното първенство през последните 2 дни бе сертифицираните учители да напътстват и съветват българските играчи. Победителите на 6 май са : Отборът на Werner Van Strien, Юли Ботев, Иво Цеков и Симеон Ангелов / 1во място / с 48 удара,  отборът на Джеф Браьйн, Ред Рой, Кирил Слатински и Владимир Михайлов /2ро място / с 51 удара, на трето място се класира отборът на Едуард Вурстата, Невян Симеонов, Ивана Симеонова и Мей Линг  с 54 удара.

 

През втория отборен турнир, провел се на 7 май първи се класира оборът на Едуард Вурстата, Веселин Стаменов и Мей Линг. На второ място зае отборът на Werner Van Strien, Юли Ботев, Иво Цеков и Симеон Ангелов, а трети се класираха Елс Ван Хокел, Бьорн Бийкман, Борис Борисов и Мариете Янсен с по-добър резултат на вторите 9 дупки.

 

След церемонията последва коктейл, на който участниците в надпреварата споделяха своите преживявания от турнира.

Малшанс лиши Мирослава Минчева от финал

На Световната купа по спортна стрелба в Баку

Без българи на полуфинала при мъжете на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Мнацаканян спечели квота за Париж!

След като пребори китаец на полуфинала в Истанбул

Айк Мнацаканян е на крачка от олимпийска квота

Една победа дели българският национал от Париж

С банковите пакети от Fibank клиентите пестят от такси

Над 60 лв. годишно спестява пакетът „Моят избор онлайн“, който може да бъде открит и изцяло онлайн – през дистанционното банкиране на банката

"Арена Бургас" впечатли Европейската конфедерация по стрелба

България и Бургас кандидатстват за Европейско първенство

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

България с 9 медала на Европейското по канадска

Два от тях са златни

Олимпийският огън пристигна в Марсилия

И бе посрещнат от 150 000 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки