Венци Стефанов: Убеден съм, че в българското първенство няма манипулирани мачове

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че е получавал информация за манипулирани мачове у нас, но е убеден, че в първенството няма такива.

Венци Стефанов: Убеден съм, че в българското първенство няма манипулирани мачове
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че е получавал информация за манипулирани мачове у нас, но е убеден, че в първенството такива няма.
 
„Преекспонира се тази тема, но аз съм един от първите, които изгони лаптопите от стадиона. Забелязал съм, че идват такива хора на стадиона в контролите. Казах няколко срещи, едната беше със Своге. Виждам първото полувреме отборът се брани, второто се разхожда. Вкарваме им 4-5 гола. Казват, че много смени са направили. Явно има хора, които се опитват да манипулират някои мачове. Но в първенството съм убеден, че няма такова нещо. По света може да има някакви контролни срещи. При юношите на Славия съм убеден, че не може да се получи такова нещо”, заяви Стефанов в предаването „Гореща точка” по ТВ7.
 
Както е известно през февруари тази година Стефанов обвини Спортист, че е участвал в манипулирани мачове, а президентът на втородивизионния клуб Христо Димитров отрече подобно нещо.
 
Босът на „белите” призна, че с охота би приел пари от други отбори, за да бие пряк съперник, защото такава била практиката по цял свят.
 
Според Стефанов собственикът на Левски Тодор Батков преекспонира нещата с твърденията, че Литекс купува мачове.
 
„Смятам, че Тодор малко преекспонира нещата. Определено Левски надигра Литекс, но ти трябва да изиграеш 30 кръга максимално мотивиран и мобилизиран, за да бъдеш спокоен накрая. Ако ние победим Литекс и след това Локомотив го направи, може да се промени статуквото. Но ако си мислят, че ако ние няма да излезем да бием Левски, жестоко се лъжат. Ако Левски даде някой лев, за да бием Литекс, няма да ги откажа и обратното”, каза чичо Венци.
 
Той изтъкна, че спадът във формата на Славия през пролетния дял се дължи на недостатъчната мотивация, както и на аристократично пропилените положения при домакинствата. Стефанов обаче се закани, че повече няма да го търпи.
 
„Аз съм крайно разочарован от този спад на формата на отбора. Още повече, че мачовете, които изиграхме през миналия полусезон със същите футболисти, бяха много по-силни. Няма големи размествания. Всеки смяташе, че Славия ще играе решаваща роля за първите три места. Това, от което най-много ме боли, е, че на стадион „Славия” не можеш да бъдеш високомерен и да ги оставяш те да си тръгнат с победа. Имаме доста положения, но аристократично ги пропускаме. Най-болно ми е, че губиш в резултата, губиш мача, а имаш само един жълт картон и той е на резервата юноша. Това няма да го търпя повече. Следващите пет мача са много важни”, каза президентът на Славия.
 
Стефанов е уверен, че ще продължи да издържа клуба.
 
„Както сме се справили досега с издръжката на Славия, смятам, че така ще продължи и за в бъдеще.”
 
Относно предстоящите ремонти на столичните стадиони Стефанов подчерта, че е против клубовете да получават парите от приватизираните спортни обекти. Той още веднъж подкрепи премиера Бойко Борисов за делата му, свързани с българския спорт.  
 

Относно вратаря Стефано Кунчев, който вилнял с фолк певицата Емануела, Стефанов коментира: „Аз се радвам, че момчето е прегърнало Емануела, а не е прегърнало Азис. Това доказва, че в Славия играят хетеросексуални. Много добре момче, много талантливо и аз вярвам, че има голямо бъдеще. Той обаче си публикува снимките във Фейсбука и лешоядите от вашата гилдия само това чакат. Вярвам, че той ще излезе мъжкар.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки