Тодор Славов се завръща в българския рали шампионат

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов се завръщат в Българския рали шампионат. Двамата ще вземат участие в първия кръг от националното първенство – рали „Траянови врата”, което за тази година предложи радикална промяна на маршрута и центъра на състезанието. Щабът на осмото издание на ралито ще бъде в Панагюрище, а първите 5 етапа ще са изцяло нови.

Тодор Славов се завръща в българския рали шампионат
Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов се завръщат в Българския рали шампионат. Двамата ще вземат участие  в първия кръг от националното първенство – рали „Траянови врата”, което  за тази година предложи радикална промяна на маршрута и центъра на състезанието. Щабът на осмото издание на ралито ще бъде в Панагюрище, а първите 5 етапа ще са изцяло нови.

„От една страна се радвам, че се завръщам пред българката публика, от друга обаче съжалявам, че не можем да продължим с участията си в чужбина. Ние винаги сме искали да се състезаваме в силна конкуренция, защото така се развиваме. През тази година обаче, надали ще успеем да направим много участия навън, защото нямаме абсолютно никакви средства. Колата не е ревизирана и затова няма да можем да караме на върха на нашите възможности. Въпреки това ще се опитаме да зарадваме публиката с атрактивни минавания” – сподели Тодор Славов.

През миналата година екипажът на Булбет Рали Тим постигна историческо класиране за България в Световния рали шампионат. Двамата спечелиха два подиума (2-ри в Испания, 3-ти в България) и завършиха на трето място в крайното класиране в шампионата на младите пилоти (J-WRC).

Рали „Траянови  врата”  започва днес с церемониален старт в Панагюрище, който ще започне в 20 часа. Борбата между екипажите стартира утре с първата от общо пет отсечки за деня „Стрелча”. След нея предстоят „Копривщица” и „Карлиево”. В следобедните часове екипажите ще преминат за втори път през „Стрелча” и „Карлиево”.

През втория ден  екипажите ще изминат нови шест етапа  – двете минавания на „Оборище”, „Язовира” и „Магистрала”. Общата състезателна дистанция е 192,35 км., а  преходите 301,35 километра.

Отсечките на рали „Траянови  врата” през погледа  на Тодор Славов:

„Отсечките през първия ден на рали „Траянови врата” 2011 са типични за българския рали шампионат. Преобладават изкачванията, като близо 65 % от дистанцията е на изкачване.

Най-интересен за мен ще бъде етапа „Копривщица”, който е единственият със сериозно спускане. Бих го оприличил на класическата отсечка „Юндола”, въпреки, че не е толкова бърз. За съжаление ще може да го караме само веднъж.
Третият етап „Карлиево” предлага сериозно изкачване. Има участък, който е доста неравен, заради кърпежите на асфалта. Има и фракция от останалия асфалт. Преобладават средните дълги завои, които правят етапа сравнително еднообразен.
Като цяло настилката на етапите е много добра, няма сериозни неравности, като изключим участъка от „Карлиево”. С едно изречение – типични български етапи” – завършва Славов.

 

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки