Пречат на Маркиньос за паспорта, съобщиха от ЦСКА

"Има такива, които никак не са доволни, че Маркиньос ще стане български гражданин, и правят спънки", обяви административният директор на "червените"

Пречат на Маркиньос за паспорта, съобщиха от ЦСКА

Административният директор на ЦСКА Димитър Димитров разкри, че има хора, които пречат на клуба да изкара по-бързо български паспорт на бразилеца Маркиньос, пише "Тема спорт".

За това настоя лично националният селекционер Лотар Матеус, но недоброжелатели се опитват да забавят нещата. Германският треньор иска Маркиньос в състава си още за европейската квалификация с Черна гора на 4 юни.

"Не ми се говори, докато нещата не са сигурни на 100% и Маркиньос не държи паспорта в ръцете си. Заел съм се с тази задача и правя всичко възможно това да стане най-скоро.

Много хора помагат, но в същото време има и много, които пречат. Има такива, които никак не са доволни, че Маркиньос ще стане български гражданин, и правят спънки. Но вярвам, че те няма да успеят и нашият футболист ще може да играе за България още в мача с Черна гора", каза Каубоя.

От ЦСКА са подали абсолютно всички документи, а вече е пратено писмо от БФС до президента Георги Първанов, че Маркиньос е от голяма важност за националния отбор и съответно за интересите на България.

Самият футболист каза, че още днес трябва да има пълна яснота по случая. "Днес очаквам да разбера. Нямам търпение всичко да свърши и ако г-н Матеус реши, да играя още срещу Черна гора.

Много се радвам, за мен България стана втора родина", каза футболистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки