Котоошу с тежки проблеми в Токио, падна за 7-и път

Седма загуба влоши неимоверно много положението на Калоян Махлянов-Котоошю на супертурнира "Нацу башьо" в токийския храм на сумото "Кокугикан".

Котоошу с тежки проблеми в Токио, падна за 7-и път
Седма загуба влоши неимоверно много положението на Калоян Махлянов-Котоошю на супертурнира "Нацу башьо" в токийския храм на сумото "Кокугикан".

Българският одзеки загуби от руснака Аран и продължава с катастрофалния за него баланс 3 победи и 7 поражения. Това означава, че Калоян трябва да спечели всичките си пет оставащи схватки (една от тях срещу Хакухо), за да избегне "макекоши" (преобладаващи поражения в турнира), което ще доведе до това да защитава ранга си на следващия супертурнир. Днешното поражение от Аран бе първо за Калоян срещу този съперник, който бе напускал победен от българина в предишните 6 борби. Хакухо след десетия ден остава единствения сумист без загуба, след като днес пребори Кисеносато, а Кайсей фиксира първо поражение в мача си срещу грузинеца Точиношин. Схватката между Хакухо и Кисеносато бе очаквана с огромен интерес от привържениците, заради факта, че Редкия талант победи Белия феникс на последните два турнира през ноември и януари. Утре съперник на Котоошю ще бъде именно Кисеносато. Борецът от село Джулюница има само едно поражение в последните си 12 мача срещу 166-килограмовия японски секиваке.

Провеждащият се след четиримесечна пауза супертурнир е с много особен статут. Неговата основна задача е да се провери техническото майсторство на сумистите преди юлския супертурнир. Като жест на покаяние за скандала, свързан с договорени схватки, сумистите няма да получат нито една от обичайните външни награди, като Купа на Императора и хонорари от спонсори. Пораженията и победите обаче, влизат в официалните статистически показатели. Както обикновено, победителят ще получи шампионско звание от Асоциацията по сумо, ще бъдат връчени и поощрителни премии за техническо майсторство и други. Също така входът в двореца с капацитет 11 000 зрители "Кокугикан" е безплатен, с изключение на 300 места, запазени за почетни гости и спонсори. 
България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки