Корсиканец сменя Дембеле в Левски

Жан-Жак Мандриши първо излиза срещу България, после идва на преговори в София

Корсиканец сменя Дембеле в Левски

Корсиканският нападател Жан-Жак Мандриши е нападателят, който засега попада в плановете на Левски за заместник на Гара Дембеле. Самият той потвърди вчера, че напуска изпадналия в трета лига тим на Гренобъл и най-вероятно ще подпише с клуба от София. „За Мандриши това е шанс да играе в Лига Европа с екипа на българския отбор, който беше през есента в една група с Лил и дори му взе равен мач с 2:2 в София", коментира регионалният вестник „Дофин Либере".

 

Да вземеш нападател на изпаднал от втора френска лига тим си е риск, но в Левски си броят стотинките и нямат пари за по-скъпи играчи. Логиката на Герена е, че след като заедно с Локо (Пд) уцелиха с останалия без отбор Гара Дембеле, сега няма начин да сбъркат с Мандриши. Досега той е вкарал много повече голове, отколкото имаше Гарата, преди да дойде в България. Не кърка, не виси по дискотеките, шофьорската му книжка е наред, казват от Гренобъл.

 

Плюс това е централен нападател на неофициалния национален отбор на Корсика. Преди да дойде на преговори в София, Мандриши първо ще играе срещу България. В края на май тимът на Лотар Матеус отива на подготовка на острова, където ще срещне корсиканците преди двубоя с Черна гора.

 

Добър футболист е, ще ви свърши работа, казаха за „7 дни спорт" от спортната редакция на „Дофин Либере". Този сезон Мандриши е в добра форма, въпреки че Гренобъл изпадна. Направил е обаче около два месеца и половина без гол между февруари и април. Десет мача поред не успява да вкара нито веднъж. Най-накрая успява да порази вратата на Шатору (1:1), но след мача е най-тъжен от всички. Изпуснал е дузпа.

 

Той никога не бяга от отговорност и застана пред камерите, за да обясни какво точно е станало, коментира регионалната преса.

 

- Изобщо не съм щастлив - казва Мандриши. - Ако бях вкарал тази проклета дузпа, щяхме да бием. Извинявам се на всички.

 

Докато останалите се крият в съблекалнята, мъжкарят от Корсика продължава:

 

- Нямаме аргументи за извинение. Първото полувреме играта ни беше лайняна. Сега не бива да се крием, а да си признаем честно. Чак на полувремето се разбрахме как трябва да играем, но 45 минути вече бяха отишли по дяволите - обяснява нападателят. След този мач в края на април той вкарва още 3 гола, два при гостуването срещу Тур за 2:2 и един срещу Евиан, който се оказва достатъчен само за една точка (1:1). В крайна сметка от онази вечер Гренобъл вече е сигурен изпадащ, а Мандриши търси нови предизвикателства.

 

- Футболните богове не бяха с нас още от началото на сезона -твърди корсиканецът. В Гренобъл пък се вайкат, че преди две години бяха в елита на Франция, а сега ще играят чак в трета дивизия. По документи имат възможност да задържат Мандриши за още един сезон, ако му предложат същата заплата. Твърди се обаче, че нападателят се е разбрал да си прекрати договора по взаимно съгласие и да стане свободен играч. От тези, дето може да ги вземеш без пари в Левски.

Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

От Ботев: Славия си заслужи успеха

„Искахме да се надиграваме, но не се представихме силно след червения картон“

Вальо Илиев: Равностоен мач и ценен опит за младите

„Резултатът е закономерен“, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Киров: Закономерно равенство, разликата остава само точка

„Получи се равностоен двубой“, заяви треньорът на Арда

Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Вижте подробности

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки