Българка спечели международния турнир по тенис в Сливен

Радина Димитрова /България/ и Никола Фрунза /Румъния/ спечелиха първите места на Международния турнир по тенис в Сливен, предаде кореспондентът на Novsport.com

Българка спечели международния турнир по тенис в Сливен
Радина Димитрова /България/ и Никола Фрунза /Румъния/ спечелиха първите места на Международния турнир по тенис в Сливен, предаде кореспондентът на Novsport.com.

На финала при момичетата Димитрова се наложи над сънародничката си Виктория Бърдарева със 7:5 и 6:1. Това е втора поредна турнирна победа за Радина Димитрова, която спечели преди седмица Международния турнир в Свиленград.

При момчетата румънецът Фрунза победи в заключителната среща Иво Карамански /България/ с 6:1 и 6:0.
В игрите на двойки Михнеа Бара и Николае Фрунза се класираха първи, след като на финала румънците победиха представителите на България Иво Карамански и Велислав Чолаков с 6:2, 5:7 и 10:4.

В дамското направление победителки са Елена Габриела Русе и Илона Гюрае, които надделяха над сънародничките си от Румъния Оана Гаврила и Кристияна Туре с 6:4, 6:1 в отделните части.

64 тенисисти от 15 държави участваха в Международния турнир по тенис за момичета и момчета до 14 години , на който домакин бе ТА “Спорт палас”.

В края на седмицата, на 28 май, на кортовете в спортен комплекс „Хаджи Димитър”/Сливен/  ще се проведе турнир за най-малките тенисисти от областта за наградите на „Девин Кидс”.

Проявата е част от програмата на Девин АД и Българската федерация по тенис за обучение на деца от 5 до 10-годишна възраст.

"Devin Kids Tennis" е част от програмата “Тенисът – забавен, лесен и полезен”, започнала през 2009 г. 

Целта на инициативата е да се организира празник за децата и да се събуди интерес към тениса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки