Зеедорф изненадващо преподписа с Милан

Кларънс Зеедорф удължи договора си с "Милан" за още един сезон. Холандският полузащитник ще остане на "Сан Сиро" до лятото на 2012 г

Зеедорф изненадващо преподписа с Милан
Кларънс Зеедорф удължи договора си с "Милан" за още един сезон. Холандският полузащитник ще остане на "Сан Сиро" до лятото на 2012 г. Така той се присъедини към Алесандро Неста, Масимо Амброзини и Филипо Индзаги, които подновиха контрактите си по-рано през седмицата.

35-годишният Зеедорф изигра важна роля за "Милан" при спечелването на титлата в Серия А, като записа 24 мача и три гола през сезона. Освен това холандецът участва в шест срещи от Шампионската лига.

Следващият сезон ще бъде под номер 10 за Зеедорф с екипа на "росонерите". Той беше привлечен на "Сан Сиро" през 2002 година от вечния враг "Интер" и записа рекордните за чужденец в "Милан" 401 мача. Полузащитникът отбеляза и 58 гола, като по този показател заема девето място във вечната ранглиста за чужденец в отбора.

В 19-годишната си кариера Кларънс Зеедорф игра още за "Аякс", "Сампдория" и "Реал" (Мадрид). Холандецът остава единственият футболист в историята, който е печелил Шампионската лига с три различни отбора – "Аякс" (1995), "Реал" (1998) и "Милан" (2003 и 2007). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки