Оуен призна: Чичарито е по-добър от мен

Англичанинът смята младия нападател за своя подобрена версия

Оуен призна: Чичарито е по-добър от мен
Футболистът на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен призна, че младокът Хавиер Ернандес е по-добър от него. Според опитния играч мексиканецът много прилича на него, но възрастта му дава предимство.

Оуен прекара голяма част от сезона на пейката, благодарение на страхотните игри на Чичарито, който направи страхотен дебютен сезон с червената фанелка.

Самият англичанин заявява, че остава резерва, защото Ернандес умее да завършва атаките по-добре от него: „Той е моя подобрена версия, по-остър играч е.”, смята бившата звезда на Ливърпул и Реал Мадрид.

„Когато купуваш млад играч, ти се надяваш той да стане постоянна част от състава, но никой не е очаквал Чичарито да постигне това толкова бързо. Има невероятен инстинкт в наказателното поле. Завършващият му удар е впечатляващ”, сипе комплименти към колегата си Оуен.

„Той игра и вкара на Световното първенство и на полуфинала в Шампионската лига, справя се добре в големите мачове. Това е важно в клуб като Манчестър Юнайтед”, казва английският нападател.


Очаква се Оуен да бъде резерва на Чичарито и на финала срещу Барселона в събота, но той изрази своята надежда, че ще успее да вдигне купата след крася на мача. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки