Бербатов награждава победителите на турнира Данониада

Финалните двубои стартират утре

Бербатов награждава победителите на турнира Данониада

Утре, 1 юни 2011г., на стадион „Българска Армия” ще се проведат финалните двубои от четиринадесетото издание на „Данониада” 2011 - единственият по рода си футболен турнир за деца до 12 годишна възраст, традиционно организиран от “Данон-Сердика” АД, Министерство на образованието и науката  и Български футболен съюз .

Отборът победител в турнира се очаква да получи наградата си лично от Димитър Бербатов, специален гост на церемонията по награждаването.

На 1 юни стадион „Българска армия” ще е отворен за публика от 9:30 ч. Малкият финал за класиране на 3-то и 4-то  място започва в 10:00 ч., а последният и най-важен мач от турнира ще започне в 11:00 ч. Церемонията по награждаването започва в 11:45 часа.

Победителят в 14-то издание на “Данониада” ще играе на легендарния стадион “Сантяго Бернабеу”  Мадрид на финалите на Международна купа “Данон” през октомври.

Първият турнир „Данониада” е проведен в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна.

Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект.

Благородната инициатива на „Данон-Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 година, по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора.

Оттогава до днес проектът набира все по-голяма популярност и през 2011 на финалите в Мадрид , ще се състезават националните отбори на 40 държави, а Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки