На "Олд Трафорд" вече има с една легенда по-малко, Пол Скоулс сложи край на кариерата си (видео)

„Това не е решение, което взех с лека ръка, но съм убеден, че сега е точният момент да се оттегля"

На "Олд Трафорд" вече има с една легенда по-малко, Пол Скоулс сложи край на кариерата си (видео)

След Гари Невил и Едвин ван дер Сар, полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс също сложи край на професионалната си кариера, съобщи официалният сайт на „червените дяволи”.

Легендарният халф окачи бутонките след 17 години вярна служба на „Олд Трафорд", но ще остане в клуба като треньор. В събота Скоулс се появи като резерва във финала с Барселона, влизайки на терена в 77-ата минута, записвайки, оказалия се последен в кариерата си мач №676.

Според медиите на Острова, Скоулс е взел решението още след осигуряването на рекордната 19-та титла на Англия. След срещата с Блекпул халфът е искал да съобщи новината публично, но сър Алекс го помолим да изчака финала на Шампионската лига, след което да осведоми всички за решението си.

Скоулси направи своя дебют за Манчестър Юнайтед срещу Порт Вейл през далечната вече 1994 година, а през 2011-та реши да сложи край на впечатляващата си кариера, в която стана 9 пъти шампион на Англия, вдигна по три пъти ФА и Карлинг къп, два пъти трофея от Шампионска лига и по една Междуконтинентална и Световна клубна купа, превръщайки се в един от четиримата играчи в историята на Юнайтед, записали над 600 мача с червената фланелка.

Нисичкият полузащитник бе част от националния отбор на Англия в периода 1997–2004 год., регистрирайки 66 мача и 14 попадения с екипа на „трите лъва”.

„Това не е решение, което взех с лека ръка, но съм убеден, че сега е точният момент да се оттегля. За мен бе истинска привилегия, че помогнах на клуба да спечели рекордна в историята на английския футбол 19-а титла.

По принцип не съм човек, който говори много, но мога да уверя всички ви, че футболът е единственото нещо, което някога съм искал да правя и възможността да бъда част от Манчестър Юнайтед ме прави горд и щастлив от стореното през годините.

Искам да благодаря на феновете, ръководството, но най-вече – на сър Алекс Фъргюсън, който винаги е бил до мен и съм сигурен, че ще донесе още много трофеи на този клуб”, сподели Скоулс, чийто бенефисен мач бе насрочен за месец август.

„Не знам какво повече мога да кажа за Пол Скоулс. Със сигурност ние губим един наистина невероятен футболист, който винаги е бил максимално отдаден на каузата Манчестър Юнайтед.

Той непрестанно бе вдъхновение за останалите в отбора и знаем, че ще продължи да изпълнява тази си роля от догодина, когато ще бъде част от треньорския щаб на тима”, коментира сър Алекс Фъргюсън.

 

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки