Анди Мъри спечели епичния петсетов трилър с Виктор Троицки и е на 1/4-финал в Париж

Британецът обърна от 2-5 петия решителен сет

Анди Мъри спечели епичния петсетов трилър с Виктор Троицки и е на 1/4-финал в Париж

Анди Мъри спечели епичния петсетов трилър, в който влезна вчера следобед в двубоя си срещу Виктор Троицки. Британецът е на четвъртфинал, след като спечели с 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5 битката си със сърбина, продължила два дни.

Обърналият глезен в двубоя си срещу Михаел Берер Мъри, направи невъзможното, за да пречупи Троицки. Вчера двубоят между двамата бе прекратен при 2-2 сета заради тъмнината, паднала над Болонския лес.

Днес мачът продължи само един сет, но бе достатъчно емоционално изчерпателен. В първите три сервис гейма на Троицки Мъри имаше възможност за пробив в два от тях. Дойде и моментът, когато при 3-2 за сърбина, той бе на ред да достигне до брейкпойнт. С перфектен форхенд по обратната права той принуди Мъри да сгреши и поведе с 4-2. След това Троицки отново спаси възможност за пробив и затвърди аванса си 5-2.

В този момент започна и обратът. При 5-3 Троицки поведе с 30-0 и то след грешки на поставения под номер 4. Въпреки това обаче Мъри не загуби волята си и успя да направи с прекрасни удари четири поредни точки, връщайки пробива. В крайна сметка това бе много силна психологическа тежест за 15-ия в света Виктор Троицки и той загуби следващите геймове.

На 1/4-финалите поне на хартия Мъри ще има далеч по-лесен противник преди полуфинала. Това е аржентинецът Хуан Игнасио Чела.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки