Батков слага цена на Пламен Илиев от 1 милион евро

Божо Митрев помолил да бъде трансфериран

Батков слага цена на Пламен Илиев от 1 милион евро
Собственикът на Левски Тодор Батков възнамерява да коригира договора на вратаря Пламен Илиев, пише "Тема Спорт". Според параметрите на бъдещия контракт стражът ще прибира двойно по-голяма заплата от настоящата, а отделно от нея ще има и бонуси за брой изиграни мачове в шампионата и евротурнирите.

Адвокатът реши да вдигне заплатата на Илиев след стабилните му изяви в дербито за Купата на България срещу Литекс преди два месеца. Макар че сините отпаднаха от турнира след дузпи, младокът направи много силен мач, който впоследствие му осигури титулярно място под рамката.

Новият договор на Илиев вече е изготвен и трябва да бъде подписан от футболиста на 13 юни, когато отборът се събира за първа тренировка.

По-интересната новина обаче е, че Тодор Батков е поставил освобождаваща клауза от един милион евро в контракта на перспективния вратар, който дори влезе в полезрението на националния селекционер Лотар Матеус.

Адвокатът обосновава искането си за тази висока сума с младостта на стража, който още няма навършени 20 години. Освен това Илиев е твърд титуляр и в младежкия национален отбор.

През зимата той бе привлечен от Видима-Раковски
 за сумата от 95 хиляди евро, като подписа договор с Левски до лятото на 2014 година.

Загубилият титулярното си място вратар на Левски Божидар Митрев пък е помолил мениджъра на „сините" Георги Иванов да го пусне в друг клуб. Стражът е изтъкнал като мотив необходимостта да играе мачове, за да си върне увереността и да опита да развие кариерата си. Митрев е обявил пред Гонзо, че напълно осъзнава факта, че е получил достатъчно шансове да се наложи на „Герена", но не е успял да се възползва.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки