Шахматни мегасблъсъци в Албена

Миналогодишният шампион Найден Войнов (Видин) и Локомотив (Пд) водят люта битка за златните медали в "А" група при мъжете в държавното отборно първенство

Шахматни мегасблъсъци в Албена
Миналогодишният шампион Найден Войнов (Видин) и Локомотив (Пд) водят люта битка за златните медали в "А" група при мъжете в държавното отборно първенство. След първите 5 кръга двата тима имат по 9 точки и си делят първото място два кръга преди края. По програма в следобедните часове днес те ще се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за титлата.    

В отминалия кръг отборът от крайдунавския град стигна до успеха благодарение на победата на добричкия гросмайстор Момчил Николов над Павел Димитров. Той спечели своята партия, след което донесе и крайната победа за състава си с 3,5-2,5 точки над Марица-Изток (Раднево). На добруджанеца му предстои да мести "черно-белите" фигури с гросмайстор Борис Чаталбашев.  

На третата позиция със 7 т. е Локомотив 2000 (Пд), а на четвърто място с точка по-малко е столичният Локомотив, в чийто редици е братовчедът на голмайстора на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов - Киприян.  



При жените партиите в "А" група също протичат изключително оспорвано. Начело е съставът на Шах XXI София с 10 т., следван от Локо (Пд) с 8, ЦСКА и Локо 2000 (Пд) с по 7 т. В състава на Спартак XXI (Пл) играе добричлийката Пламена Андреева. В шампионата блестят имената на Маргарита Войска, Мария Велчева, Емилия Джингарова, Павлина Чилингирова, Ружка Генова и др.  
В "Б" група при мъжете начело е Виктори (Благоевград) с 14 т. Призовата тройка допълват Тунджа (Ямбол) и Енергия 21 (Добрич) с по 10 т.   

В държавните отборни първенства за мъже и жени - "А" и "Б" групи, участват 194 състезатели и състезателки. Между тях 25 международни гросмайстори и 30 международни майстори. В "А" групите при мъжете и жените осем отбора ще излъчат шампиона и неговите подгласници, а последните два отбора ще трябва да се явят на поправителен следващата година в "Б" групите.

 

Националите по спортен риболов са световни вицешампиони

Голям успех за родните рибари

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки