Мъри Стоилов: Идеите на Сираков липсват на българския футбол (видео+снимки)

България трябва да помисли сериозно за футбола си, каза той

Мъри Стоилов: Идеите на Сираков липсват на българския футбол (видео+снимки)

Идеите на Наско Сираков липсват на българския футбол. Той е от малкото хора в страната, постигнали много, и може да каже истината на футболистите и ръководствата. Това каза бившият селекционер  на „лъвовете” Станимир Стоилов в актуално студио „Дерби”, предадено пряко от Novsport.com.

 

Разбирането за спорта на Наско Сираков липсва на българския футбол. Само, че никой не иска да ги чуе. Какъв е смисъла само да ги повтаря? Хората, като него, трябва да се слушат, защото последно време много малко са постигнали колкото него. Не случайно и футболисти, и треньори, постигнали нещо, искат да напускат България. Той може да каже истината за българските клубове, футболисти, ръководители. Той се умори да повтаря едно и също, обясни Мъри

 

 

Той подчерта, че проблемите на родния футбол се задълбочават от много години насам. Усеща се и липсата на нови треньорски кадри, допълни бившият наставник на Левски.

 

България е по-добрият отбор от Черна гора, въпреки че те имат 11 точки в групата. За поколението през 1994 няма какво да говорим. Сега отборът се опитва да игра футбол, което е похвално. Всички тъгуваме и съжаляваме, че не сме на по-добро ниво. Нямаме шансове, каквото и да говорим е само фантазии. Според мен България трябва да помисли сериозно за футбола си. Първото трябва да имаме силно първенство, после силни футболисти, които играят навън. Тогава който и да е дойде като треньор няма да има значение. Проблемът не е в треньора, или някой футболисти – главният проблем е западането на българския футбол. Финалът за Купата беше на едно добро ниво, въпреки че имаше напрежение в двата отбора. Опитаха се да играят качествен футбол, ЦСКА заслужено спечели.

 

Стоилов каза още, че една от големите разлики между Кипър и България е уважението между институциите.

 

В Кипър всички решения на футболната централа не се обсъждат. Съдийството не смятам, че е кой знае колко по-добро от нашето. Коментарите срещу тях се глобяват с 10 хил. евро. Има уважение между институциите. И там се допускат грешки, но всеки приема нещата от добрата им страна. Като бази, условия за игра и работа – не можем да се сравняваме с тях, допълни той. 

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки