Берба води атаката на идеалния отбор във Висшата лига

Силният сезон на Бербатов му спечели място сред най-добрите 11 за сезона в Англия

Берба води атаката на идеалния отбор във Висшата лига
Приключи поредният вълнуващ сезон във Висшата лига на Англия и дойде време за оценки и класации. SportingLife.com подрежда идеалната единайсеторка на Премиършип с оглед на индивидуалното представяне на играчите.
 
Димитър Бербатов води атаката на страховития идеален отбор. Как оценяват англичаните неговите изяви през този сезон:

„Българският нападател беше с основна заслуга за спечелването на титлата на Манчестър Юнайтед и с лекота води атаката на идеалния отбор. Показател за класата му са неговите 20 гола през сезона, с които той стана водещият реализатор на Висшата лига заедно с Карлос Тевес. Бербатов изигра брилянтен сезон, особено в началото, и даде фантастичен старт на „червените дяволи”. Постепенно играта му започна да избледнява заради доброто партньорство между Уейн Рууни и Хавиер Ернандес, но в тази класация той е над тях, защото ги надмина с индивидуалните си постижения. Въпреки че често го обявяват за мързелив, българинът показа на какво е способен през този сезон и донесе много радост на треньора си и феновете на Юнайтед”.

Ето и съотборниците на Димитър Бербатов в идеалния отбор на Висшата лига:

Едвин Ван Дер Сар - вратар

Най-добрият вратар на Юнайтед от ерата на Петър Шмайхел насам. 40-годишният ветеран е истинска легенда на вратата и носи увереност и спокойствие на защитата пред себе си. Неговото присъствие на терена ще липсва страшно много на тима след отказването на холандеца от футбола.
 
Бакари Саня - десен защитник

Десният бек на Арсенал е един от най-важните трансфери на Арсен Венгер. Той подсили „артилеристите” в дясната зона на терена и се представя много по-добре на поста от своите предшественици Лаурен и Емануел Ебуе. Без съмнение най-добрият десен защитник на Острова през сезона. Справя се еднакво добре и в атака, като доставя удобни топки до нападателите с остри центрирания.
 
Лейтън Бейнс - ляв защитник

Левият защитник спечели наградата „Играч на сезона” за Евертън напълно заслужено. Трудният сезон на „карамелите” не попречи на Бейнс да блести с изявите си. Също като Саня играе еднакво добре в защитната и атакуващата фаза на играта. Записа цели 11 асистенции за сезона, най-много сред защитниците в Англия и номер 4 сред всички играчи. Великолепната му форма логично доведе до повиквателна от Фабио Капело за националния отбор на Англия .
 
Венсан Компани - централен защитник

Белгийската кула в сърцето на отбраната на Манчестър Сити пропусна само един мач през сезона за „небесносините”. Той е основният виновник за стабилната защита на Сити, които заедно с Челси допуснаха най-малко голове в мрежата си (по 33). Много добър в единобрствата, умее да чете играта на терена и е достатъчно бърз.
 
Неманя Видич - централен защитник

Сръбският бранител се превърна в лидер за английския шампион през този сезон. Той взе капитанската лента на „Олд Трафорд” и пое нещата в свои ръце. Независимо кой му партнираше в центъра на защитата, той остана почти безгрешен през целия сезон. Напълно изповядва философията на сър Алекс за непримиримост и огромно желание за победа. Може би най-важният човек за титлата на Юнайтед!

Нани - десен полузащитник

Още един играч на Манчестър Юнайтед намира място сред идеалните 11. Португалецът направи невероятните 18 асистенции през този сезон и запуши устата на всичките си критици, които го обвиняваха в егоизъм. Вкара и 9 гола на своята сметка. Опитва се да се справи с много сложната задача да замести играч от световна класа като Кристиано Роналдо в състава на сър Алекс.
 
Джак Уилшър - централен полузащитник

19-годишният полузащитник на Арсенал се превърна в сензацията на сезона. Всички говорят за него и с право. Предстаянето му през сезона за „топчиите” бетонира титулярното му място при Арсен Венгер. Добрите му игри бяха оценени и от Фабио Капело, който даде шанс на младока да дебютира за „Трите лъва”. Само на 19 той изглежда като напълно завършен футболист.
 
Чарли Адам - централен полузащитник

Талисманът на Блекпул се появи от нищото и направи истински фурор в Премиършип. Отборът му изпадна след загуба на „Олд Трафорд” в последния мач за сезона, но неговата форма остана превъзходна. Той бе истинско вдъхновение за съотборниците си и в много моменти сам дърпаше тима напред. С 12 гола и 9 асистенции Адам до последно таеше някакви надежди, че Блекпул може да оцелее в елита, но дори голът му срещу Юнайтед се оказа недостатъчен да промени развоя на събитията. Едва ли играч от неговата класа ще остане в отбора и догодина.
 
Рафаел Ван Дер Ваарт - ляв полузащитник

Холандецът заема позицията на ляв полузащитник в най-добрия отбор на Висшата лига. Ван Дер Ваарт буквално възроди кариерата си след преминаването на „Уайт Харт Лейн”. Игрите му не бяха чак толкова запомнящи се като най-добрите мачове на Гарет Бейл, но бившият плеймейкър на Аякс и Хамбургер беше много по-постоянен. Изигра 27 мача, вкара 13 гола и направи 9 асистенции. Ако контузиите не му бяха попречили, цифрите щяха да са още по-красноречиви.
 
Карлос Тевес - нападател

Богаташите от Сити имат своя водач в лицето на Тевес. Капитанът на „гражданите” доказа, че е сред най-добрите стрелци на планетата и накара мнозина да се запитат дали Алекс Фъргюсън не сбърка, че го остави да си тръгне от Юнайтед. Реализира 20 гола през кампанията и раздели приза за най-добър голмайстор с Бербатов. Въпреки че осигури на Сити участие в Шампионската лига, той на глас обяви желанието си да напусне Манчестър и бъдещето му остава неясно. Едно е сигурно – ако остане, Роберто Манчини ще бъде сред най-щастливите хора на земята.
 
Алекс Фъргюсън - мениджър

Треньорът на Манчестър Юнайтед пренаписа историята като спази своето обещание и качи отбора на върха в Англия. Шотландецът спечели 19-та титла за „червените дяволи” и задмина най-големият съперник Ливърпул, който остана с 18. Фъргюсън изведе тима и до 3-ти финал в Шампионската лига за последните 4 години. Несъмнено се нарежда сред най-великите наставници в историята на футбола. 
Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки