Рафаел Надал стартира с победа сезона на трева

Испанецът победи с 6:4, 6:4 квалификанта Матю Ебдън от Австралия в първия си мач от тенис турнира на трева "Куинс" в Лондон

Рафаел Надал стартира с победа сезона на трева

Три дни, след като спечели Откритото първенство на Франция по тенис за шести път в кариерата, си световният номер 1 Рафаел Надал започна с победа сезона на трева.

Испанецът победи с 6:4, 6:4 квалификанта Матю Ебдън от Австралия в първия си мач от тенис турнира на трева "Куинс" в Лондон с награден фонд 1.15 милиона долара.

Надал направи пробиви в първия гейм и на двата сета и отстрани 23-годишния Ебдън. Победата му осигури и място сред осемте най-добри тенисисти, които ще участват на заключителния Мастърс в Лондон в края на годината.

В следващия трети кръг съперник на испанеца ще бъде Радек Щепанек (Чехия).

Рафа нямаше никакво време за почивка след Ролан Гарос. След финала в неделя и победата над Роджър Федерер испанецът празнува титлата и спа само няколко часа. На следващия ден се снима в Дисниленд, преди да отпътува за Лондон. Няколко часа след пристигането си той имаше мач на двойки.

"Малко съм изморен. Не е възможно да играеш добре още първия ден на нова настилка. Обичам този турнир. Сега обаче трябва да се съсредоточа за сезона на трева", заяви световният номер 1 в мъжкия тенис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки