1. Novsport
  2. Волейбол
  3. „Марица” тръгва с 3:0 над „Звезди 94” на финалите в Пазарджик за момичета

„Марица” тръгва с 3:0 над „Звезди 94” на финалите в Пазарджик за момичета

Възпитаничките на старши треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова тотално превъзхождаха връстничките си от София

 „Марица” тръгва с 3:0 над „Звезди 94” на финалите в Пазарджик за момичета

Волейболистките на „Марица” разбиха с 3:0 столичния тим на „Звезди 94” в първия си мач от финалите от държавното първенство на България за момичета до 15 години, които започнаха в Пазарджик.

 

Възпитаничките на старши треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова тотално превъзхождаха връстничките си от София, за което говори и точковото съотношение в отделните геймове.

 

Младите маричанки бяха повече от убедителни още в първата част, която взеха с 25:14. Във втората те повториха упражнението и я спечелиха също с лекота - 25:16. 

 

В третия гейм разликата в класите в полза на пловдивчанки отново бе повече от очевидна  - 25:15 за тях, с което те надделяха и в двубоя.
Представителките на домакините - „Хебър”, които са с амбиции за медали, стартираха уверено, като пред собствена публика взеха чиста победа над  „Пирин Балканстрой” (Разлог) с 3:0.

 

Единствено тимът на „Велбъжд” (Кюстендил) даде гейм на съперничките, като надделя в сравнително оспорван мач над „Любимец” (Любимец) с 3:1.

 

В днешната програма младите волейболистки на „Марица” срещат връстничките си от „Пирин Балканстрой” (Разлог). Мачът е с начален час 16 ч.

 

В останалите две срещи от деня столичният „Звезди 94” играе срещу отбора на „Любимец”, а домакините от „Хебър” (Пз) срещат „Велбъжд” (Кн).

 

Както е известно финалите от републиканското първенство на България за момичета до 15 години в Пазарджик събраха 6 отбора. Освен „Марица”, в тях ще играят домакините от пазарджишкия „Хебър”, „Звезди 94” (София), „Пирин Балканстрой” (Разлог), „Велбъжд” (Кюстендил), както и тима на „Любимец” (Любимец).

 

Паралелно с финалите в Пазарджик, Сливен пък е домакин на финален турнир също от републиканското първенство за момичета до 15 години, но на други 6 тима. 

 

Групата в Сливен е съставена от:  „Сливен” (Сливен), ЦСКА (София), „Локомотив” (София), „Левски Волей” (София), „Септември” (София) и „Чавдар” (Етрополе).

 

Според регламента дванадесете участника от двете надпревари са разделени в две групи по 6 отбора, като в тях се играе по системата всеки срещу всеки.

 

Първите два отбора от всеки поток оформят финалната четворка, като на полуфиналите се играе на кръст. Полуфиналните двубои, спорът за бронза и финалната битка за титлата ще бъдат в Сливен след седмица.