1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Капралов: Ако в мача за Суперкупата няма продължения, а направо дузпи, може да стане по-атрактивно (аудио)

Капралов: Ако в мача за Суперкупата няма продължения, а направо дузпи, може да стане по-атрактивно (аудио)

Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов разкри, че има идея при равен резултат в редовното време да няма две продължения по 15 минути, както беше досега, а евентуално направо да се изпълняват дузпи. Причината е топлото време

Капралов: Ако в мача за Суперкупата няма продължения, а направо дузпи, може да стане по-атрактивно (аудио)

Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов заяви в интервю за Novsport.com, че в началото на другата седмица ще се оповести къде ще се проведе мачът за Суперкупата между Литекс и ЦСКА.

Той разкри, че има идея при равен резултат в редовното време да няма две продължения по 15 минути, както беше досега, а евентуално направо да се изпълняват дузпи. Причината е топлото време (мачът ще се играе на 30 юли), а целта е да не се натоварват отборите, на които ще предстоят мачове в европейските турнири. Към момента обаче това е само идея, като най-вероятно лигата ще се допита и до двата клуба за мнение по предложението.

Капралов коментира и взетото решение от Изпълкома на БФС - да бъдат наложени блокирани часове, в които няма да се излъчват мачове от други първенства освен българското. 
 
Господин Капралов, доколкото разбрах, БФС няма правото да наложи блокирани часове само на срещите от другите първенства, а трябва да стори това и с българските?
- Ами то е естествено. Прави се прозорец, преди години сме го правили, но не мога да се сетя кога точно. Тогава сумата беше малка, от тогава мина време. 
 
Тоест в България това не е прецедент?
- Разбира се. На времето пишеше, че в този час условно от 16 до 18 в събота, когато е основния ден на мачовете, тогава няма никаква телевизия. Тоест може да се излъчват малко преди 16 часа и малко след 18 часа. 
 
До колкото разбрах има идея този финал за Суперкупата да бъде прецедент - при равенство да се изпълняват директно дузпи, без да има продължения? 
- Рано е да се каже, но независимо от това, регламентът за този двубой се изготвя от Професионалната лига. Съвсем естествено е да се съобразим с действащата наредба на футболния съюз, тъй като всяко състезание се провежда на основата на спазването на тази наредба. Относно вероятността дали ще има, или няма да има продължения, мисля че няма да е лошо и клубовете да се попитат. Защо? Защото 30 юли е разгарът на лятото, отборите водят подготовка, някои ще участват в кръговете от европейските купи и аз не виждам какъв е проблемът. 
 
Проблемът се изразява в това, че все пак досега такава практика не е имало. 
- Досега аз не си спомням да е имало. Да, прави сте, но възможно е, ако го направиш така, да стане по-атрактивно. 

Причината се корени в топлото време, все пак юли месец края, горещините?
- Да, но зависи, разбирате ли? Не може отсега да кажеш правиш го така или еди как си. Ето и с отборите водя разговори. Това е един мач, в който ние не искаме нещо да променяме. Желаем да стане традиционен, както е в останалите страни и ние се стремим да го правим и досега, разбирате ли? Мач, който да срещне шампиона и носителя на купата.  
 
Ясен ли е вече градът, в който ще се проведе срещата? Спекулира се дали това ще са София, Стара Загора, Сливен? 
- Не мога още отсега да го кажа. Не е тайна, но просто… Пуснали сме писма и чакаме отговор от града, където сме пратили писмо. Заради това не бързаме да го споменем. Ден-два мисля няма да има проблем. В понеделник-вторник ще има яснота. Досега знаело ли се е къде ще се проведе? Миналата година не се знаеше дали ще има мач, така ли беше? Тогава ние самите нямахме яснота, камо ли журналистите. Сега остават 40 дена, спокойно, всичко ще бъде наред и ще го направим правилно, както беше финалът. 

По-добре е за самите фенове и хората от клубовете да имат яснота. Да знаят къде ще бъде двубоят. 
- Ама разбира се. Ние няма да чакаме последния ден. Предполагам, че в началото на другата седмица градa ще го кажем. 

Ще се допитате ли до отборите, те да изкажат мнение относно мястото? За да не се получи случай, подобен на този със Спортист Своге и баражът за влизане в „А” група? 
- Ние се стремим да бъде на еднакво разстояние. Не съм такъв човек, или някой друг в лигата да е такъв, че да мислим само за единия тим. Мислим еднакво и за двата състава, за участието им в европейските турнири и т.н.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ АУДИО ФАЙЛ! 
ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена