Ивет, осъзнаваш ли какво направи

С тези думи Юсейн Болт стисна ръката на Ивет Лалова след нейната победа в Осло

Ивет, осъзнаваш ли какво направи

"Момиче, осъзнаваш ли какво направи?" С тези думи Юсейн Болт стисна ръката на Ивет Лалова след нейната победа в Осло на турнира от Диамантената лига. Това означава много неща, защото от Ивет се възхити същият този Болт, който на 16 август 2009 година в Берлин пробяга 100 метра за 9,58 секунди и промени представата за човешките възможности.

Сигурно е - Светкавицата не знае, че не само бягането на Ивет заслужава уважение. Нейното блестящо завръщане на голямата писта след 6 години в емиграция от големите резултати е победа на позитивното мислене.

Тя се появи като комета и на олимпиадата в Атина през 2004 година направи фурор. Само 0,03 секунди й отнеха медала на 100 м. Четвърта с феноменалните 11,00 секунди, пета на 200 метра с 22,57.

После всичко тръгна наопаки. Ужасяващо счупване на бедрена кост беше началото. В медицинското й досие са отразени 7 операции, последната само преди година. Шест години неубедителни резултати, бледо участие на олимпиадата в Пекин, слухове за допинг, нездрав интерес към личния живот, връзки и раздели с популярни лица от така наречения хайлайф. Хора с дефицит на памет и излишък на злоба дори я причислиха към Трупата на Добри Карамаринов.

Малко са спортистите, особено у нас, които биха приели цялата тази гадост с широката, топла усмивка на Ивет. Независимо какво прочете и чу за себе си, тя нито веднъж не отказа интервю, нито веднъж не се разсърди на медиите, нито веднъж не й хрумна да спре изявленията на български. Без капка лицемерие участваше във всякакви инициативи, раздаваше автографи и се снимаше с децата. Децата не може да бъдат заблудени, те усещаха, че Ивет е от онези, истинските звезди. Без значение на кое място е завършила предната седмица.

През цялото това време тя тренираше и вярваше. Понеже винаги носи в себе си позитивното, Лалова не се страхува от риск. Смени местоживеенето, гаджето, треньора и системата на подготовка. И стигна до най-добър резултат в Европа за сезона, направи шоуто в Осло и създаде много надежди за световното и олимпиадата.

Може би е съвпадение, но малко преди успеха в Диамантената лига Ивет получи годежен пръстен от приятеля си - италианския спринтьор Симоне Колио. Бижуто е от бяло злато. С диамант.

"Симоне ми каза, че както диамантите са вечни, така вечна ще бъде и неговата любов", сподели тя с типичната си искреност.

А онези, които вярват в позитивното начало, ще добавят, че Ивет Лалова - това сияещо момиче, завинаги ще бъде един от най-ценните ни диаманти. Без значение на кое място ще завърши следващата седмица.


Цветан Баяслиев, "Република" 

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки