Видима остава в “А” група

Официално потвърждение се чака в сряда след заседание на Лицензионната комисия на БФС, пише "Труд"

Видима остава в “А” група

Видима-Раковски става щастливият губещ и запазва мястото си в “А” група, въпреки поражението с 0:3 в бараж срещу Черноморец (Поморие).

Официално потвърждение се чака в сряда след заседание на Лицензионната комисия на БФС.

Футболната централа няма да предостави лиценз на тима от Поморие за елита и той ще продължи да играе в “Б” група.

Елитната дивизия обаче трябва да попълни състава си от 16 отбора и затова ще бъде насрочен последен за сезона бараж на 17 юни (петък) в Сливен.

Очаква се двубоят да е между третия в Западната “Б” група Етър (Велико Търново) и четвъртия в Източната - Светкавица (Търговище).

Решението на Лицензионната комисия на БФС по казуса Черноморец (Поморие) е предизвестено от факта, че клубът има един и същ собственик заедно с елитния Черноморец (Бургас).

А според футболните закони в една група не могат да играят отбори с един и същ мажоритарен акционер.

Отпада и вариантът за неофициално прехвърляне на мястото в “А” група от Поморие към друг клуб от Бургаска област - Нефтохимик, който е във “В” група.

"Черноморец (Поморие) ще продължи да играе в “Б” група", заяви собственикът на клуба Митко Събев, който държи пакета от акции и на Черноморец (Бургас).

"Ние държим да спазваме стриктно законите на БФС. Затова още преди баража обявихме, че двата клуба имат един и същи собственик. И ако от централата ни бяха спрели от въпросния мач, щяхме да се подчиним и да не играем."

Клубът от Поморие е филиал на бургаския Черноморец и ще продължи да бъде такъв. Не можем да оставим повече от 20 футболисти на улицата, като прехвърлим лиценза и променим плановете си за клуба.

Затова и подобен вариант пред нас на този етап не съществува. Това е официалното ни становище. Всичко останало по темата са слухове и интерпретации.”

Преди година Черноморец (Поморие) бе на крачка от Лига Европа - загуби финала за купата на България “Форд Мото-Пфое” от “Берое” с 0:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки