Марица на финал срещу ЦСКА при момичетата

Младите пловдивчанки разгромиха с 3:1 „Локомотив” (София) на полуфиналите от държавното волейпървенство

Марица на финал срещу ЦСКА при момичетата

Младите волейболистки на „Марица” разгромиха с 3:1 „Локомотив” (София) на полуфиналите от държавното първенство на България при момичетата до 15- годишна възраст и се класираха на финала на надпреварата, която се провежда в спортна зала „Асеновец” в Сливен.

Там те ще срещнат връстничките си от ЦСКА, които в първия полуфинален двубой победиха лесно „Хебър” (Пазарджик) с 3:0 (25:12, 25:12, 25:22) и също достигнаха до финала.

Така „армейки” и маричанки отново ще се изправят един срещу друг във финалния спор за шампионската титла. За пореден път ще се повтори битка за златото между двете най-класни селекции в женското ни направление. Финалът е трети за двата клуба в настоящата спортно-състезателна година.

През изминалия сезон ЦСКА и „Марица” също спориха за титлата при жените, след това при девойките старша възраст, като засега битките се печелят от червените, които триумфираха със златото и в двата финала.

На полуфинала срещу „Локомотив” (София) младите маричанки определено бяха по-добрият отбор на игрището и закономерно победиха. Пловдивчанки обаче бяха изненадани в първата част от столичните волейболистки и наивно изпуснаха гейма – 25:22 за Локо (София). 

След това обаче възпитаничките на старши треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова се стегнаха и постепенно наложиха волята си . Те превъзхождаха връстничките си от столицата, които във втората част отново затрудниха максимално кършиякалийки – 26:24.

В останалите два гейма обаче всичко си дойде на мястото и опитът и по-високата класа на школата на „Марица” -  25:16 и 25:19 за жълто-сините и класиране за финала.

Спорът за титлата между ЦСКА (София) и „Марица” (Пловдив) е днес в зала „Асеновец” в Словен. Преди финала е малкият финал, в който за бронзовите медали излизат тимовете на „Локомотив” (София) и „Хебър” (Пазарджик).

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки