Хамилтън няма да напуска Макларън

Британският пилот отрече слуховете, че ще преминава в Ред Бул

Хамилтън няма да напуска Макларън
Световният шампион във Формула 1 за 2008 година Люис Хамилтън отрече информациите, че възнамерява да премине в Ред Бул през следващия сезон, като подчерта, че няма причини да иска да напусне настоящия си тим Макларън.

"Не виждам защо бих имал желание да напускам, след като ясно се видя, че разполагаме с конкурентноспособен болид. Докато имаме кола, с която можем да се борим за първото място, за мен няма да причина да искам да си тръгвам", каза Хамилтън.

Британецът беше забелязан да разговаря с директора на Ред Бул Кристиан Хорнър през миналия уикенд в Монреал около състезанието за Голямата награда на Канада, което засили спекулациите, че той ще премине в отбора от следващата година.

"Това не значи нищо. Говоря с много хора по време на състезателните уикенди. Познавам всички мениджъри и ръководители на отбори във Формула 1. Разговарям често и с шефа на Ферари Стефано Доменикали. Познавам се с Кристиан още от времето, когато карах в по-долните серии Формула 3 и GP2", обясни Хамилтън.

Според информации британецът има договор с Макларън до края на сезона и той може да замени Марк Уебър в Ред Бул, тъй като контрактът на австралиеца също изтича.

Хамилтън на няколко пъти не скри разочарованието си, че болидът на Макларън не е толкова бърз, колкото този на Ред Бул, въпреки че той спечели Гран при на Китай през април, а неговият съотборник Дженсън Бътън триумфира в Канада през уикенда.

Защитаващият титлата си германец Себастиан Фетел обаче води убедително с 60 точки аванс на върха на генералното класиране след седем състезания, в които той записа пет победи и две втори места.

"Мечтата ми винаги е била да бъда световен шампион във Формула 1. Мисля, че все още не съм постигнал всичко, което бих искал. Все пак се чувствам късметлия, че съм част от Макларън. Това е един от най-добрите отбори, тим с велика история", каза Хамилтън.
Льоклер остава оптимист за следващите състезания

Пилотът на Ферари остана трети на Имола, но е доволен от представянето на колата си

Верстапен: Много съм щастлив

Нидерландецът се бори за успеха на Имола до последните завои

Верстапен спечели на косъм Гран при на Емилия Романя (ВИДЕО)

Ландо Норис показа страхотно темпо в края и финишира на под секунда за Макс

Верстапен ще тръгне пръв на "Имола"

Той спечели квалификацията преди неделното състезание за Гран При на Емилия Романя

Леклер най-бърз в първата тренировка на Имола

Сериозни проблеми за Верстапен

Хамилтън казал на Мерцедес с кого да го заменят

7-кратният световен шампион ще напусне "стрелите" след края на сезона

Уилямс преподписа с Алекс Албън

Пилотът остава в тима до 2026-та година

Леклер се скарал с рейс инженера си и това е довело до смяната

Монегаскът ще работи с нов инженер на Имола

Нюи започва работа във Ферари на 1 октомври

Все още няма официално потвърждение, че британецът ще се присъедини към Скудерията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки