Арсенал подписва с Жервиньо до края на седмицата

Тимът на Арсен Венгер дава 12 милиона евро на Лил и взима нападателя за 4 години

Арсенал подписва с Жервиньо до края  на седмицата
Лондонският Арсенал вече е постигнал съгласие с Жервиньо за личните му условия. Нападателят от Кот д’Ивоар ще подпише договор за 4 години с „топчиите”. Очаква се трансферната сума която Арсенал ще плати на Лил за него да е 12 милиона евро.
 
Сделката за преминаването на Жервиньо ще бъде завършена в следващите 48 часа. Арсенал са провели разговори с френския шампион и всичко е минало много добре. Това почти сигурно ще доведе до раздяла между „артилеристите” и Никлас Бендтнер, който не се чувства желан от Арсен Венгер.
 
Националът на Кот д’Ивоар беше един от основните играчи на Лил през този сезон и помогна на тима да грабне титлата в Лига 1. Той отбеляза 18 гола и направи 10 асистенции във всички състезания.
 

Жервиньо ще стане третият ключов футболист, който напуска Лил през това лято след блестящия сезон на „песовете” и дубъла във Франция. Йоан Кабай премина в Нюкасъл за 5 милиона евро, а защитникът Адил Рами отиде във Валенсия. Той подписа договор с испанците още през януари за 6 милиона евро и сега вече е на „Местая”. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки