Официално: "Уембли" приема финала в Шампионска лига през 2013-а

Стадион "Уембли" ще домакинства на финала на Шампионската лига и през 2013 година. Президентът на европейската футболна централа Мишел Платини обяви новината и добави, че конгреса на УЕФА ще се проведе същата година в Лондон

Официално: "Уембли" приема финала в Шампионска лига през 2013-а
Стадион "Уембли" ще домакинства на финала на Шампионската лига и през 2013 година. Президентът на европейската футболна централа Мишел Платини обяви новината и добави, че конгреса на УЕФА ще се проведе същата година в Лондон.

Нетрадиционното решение е знак на уважение към Футболната Асоциация на Англия, която става на 150 години през 2013 година, обяви Платини, добавяйки, че "това са извънредни обстоятелства".

По този начин, за първи път в историята един стадион ще приеме в рамките на три години финала в надпреварата. През миналия месец, Барселона надви тима на Манчестър Юнайтед в Лондон и вдигна купата.

Решението пък е взето днес на среща на Изпълкома на УЕФА в Нион, на която присъстваше и президентът на БФС Борислав Михайлов.

Това ще бъде седмият път, в който "Уембли" ще домакинства на финал в европейски клубен турнир, което е рекорд.

Платини каза: "Винаги има много кандидати за домакин на финала в лигата, но Конгресът все пак взе решение да отбележи тази специална година за ФА".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки