Типсаревич спря Гришо на четвъртфинал в Ийстбърн

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира в Ийстбърн. 20-годишният хасковлия загуби с 3:6, 6:7 (2) от сърбина Янко Типсаревич.

Типсаревич спря Гришо на четвъртфинал в Ийстбърн
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира в Ийстбърн. 20-годишният хасковлия загуби с 3:6, 6:7 (2) от сърбина Янко Типсаревич. Мачът трябваше да се изиграе на централния корт, но заради продължилите твърде дълго две срещи при дамите, двубоят бе преместен на Корт номер 4 и не бе предаван пряко по "Евроспорт", което трябваше да се случи според предварителната програма. С днешната си загуба Григор пропусна възможността да стане първият български тенисист в историята, достигнал до полуфиналите на турнир от календара на ATP.

С двете си победи в Ийстбърн Григор си заработи 45 точки за световната ранглиста и 11 550 евро от наградния фонд. Григор продължава участието си в турнира на двойки в Ийстбърн, като ще се бори за класиране на финала с италианския си партньор Андреас Сепи. Утре Димитров ще научи съперника си в първия кръг на третия турнир от "Големия шлем" за годината - "Уимбълдън".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки