Мрак спря сигурна победа на Григор на "Уимбълдън"

Българинът на крачка от успеха, Цонга го чака в следващата фаза

Мрак спря сигурна победа на Григор на "Уимбълдън"

Прекратиха мача на Григор Димитров срещу Седрик-Марсел Щебе в първия кръг на "Уимбълдън". Тъмнината, която падна над Лондон, принуди организаторите да отложат за доиграване срещата и още две други за утре.

Въпреки това, новините от Гринуич са добри. Гришо спечели със 7-5, 7-5 първите два сета, а в третия мачът бе прекратен при 3-3. За съжаление срещата се игра на корт номер 10, който не е оборудван за телевизионно излъчване.

Мачът бе изпъстрен с необикновено много спечелвания на сервис на съперника (Григор постигна 5). Българинът тръгна с пробив в първата част, но допусна връщането му, за да направои нов такъв при 6-5, с който да спечели сета.

Във втората част нещата се развиха по по-различен начин. Този път 208-ия в света немец поведе с 3-1 и 4-2, преди нашият представител да върне пробива и след това да направи решителен втори, с което да поведе стабилно в резултата.



В последната част всичко изглеждаше, че ще приключи бързо, след като Григор поведе с 3-1 гейма, но въпреки това позволи неговият съперник, който мина през ситото на квалификациите, да се върне в двубоя.

Съперникът на победителя от мача вече е ясен. Жо-Вилфред Цонга бе далеч по-бърз в своя късен двубой срещу японеца Го Соеда и го надигра безпроблемно с 6-3, 7-6(4), 6-2.

Така в четвъртък поставеният под номер 12 в схемата ще чака вероятно Димитров. Двамата вече имат един мач помежду си. На турнира в Ротердам през февруари, Цонга победи с 6-4, 6-4, а след това стигна и до финала на състезанието, където бе надигран от Робин Сьодерлинг.

Мачът на Григор ще е утре в ранния следобед. 62-ият в света вече има една победа с 6-3, 6-3 над сегашния си съперник на турнира на клей в Женева, което беше 245-и в света, а Щебе 349-и. Както е известно, Гришо има две титли от "Уимбълдън", но при юношите, а в мъжката част все още не е минавал първи кръг. В първото си участие през 2009 г. поведе на Игор Куницин, но се контузи и се наложи да се откаже, а през втората, не можа да премине през квалификациите.

СТАТИСТИКА:



„Мачовете от "Уимбълдън" може да гледате в българския ТВ ефир и кабел единствено по TV+“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки