Звезда от Катар ще бяга на 200 метра на турнира "Павел Павлов"

Феми Огуноде е от Нигерия, но се състезава за Катар, а наскоро впечатли и в Диамантената лига

Звезда от Катар ще бяга на 200 метра на турнира "Павел Павлов"
Пет атлета, които имат лични постижения в рамките на 50 секунди са заявени за участие в бягането на 400 метра с препятствия на Международния турнир по лека атлетика “Павел Павлов”, който започва днес от 18.30 часа на Националния стадион “Васил Левски”, предаде репортер на Novsport.com.
 
От всички с най-добър резултат е Жуси Хейкила от Финландия с 49,39 секунди. В стартовия списък са и гъркът Спиридон Пападопулус с 50,26 сек, Атила Нагу от Румъния с 50,31 сек, катарецът Хасан Хариб, а от българска страна ще стартира най-добрият за момента хърделист Лазар Катучев, който има личен резултат от 51,51 секунди.
 
Безспорно една от големите звезди на турнира ще бъде нигериецът с катарски паспорт Феми Огуноде. Той е двукратен азиатски шампион и записа лично постижение от 20.30 сек на 200 метра на Диамантената лига в Доха. Огуноде е възпитаник на сливналията Янко Братанов и повече от месец тренира в града под Сините камъни. 
 
При жените на турнира ще се включи европейската шампионка в мятането на диск от Гьотеборг 2006 Даря Пишчалникова от Русия , която има постижение от 65,55 метра.
 
Момчил Караилиев е едно от главните имена от българите, който ще участва в коронната си дисциплина троен скок. Двукратният финалист от световни първенства направи рекорд на турнира преди две години, когато направи личния си резултат на 17,41 метра. В скока на дължина сред фаворитите са Николай Атанасов и Петър Дачев, като те имат лични постижения съответно от 8,31 и 8,30 метра.
 
Турнирът  „Павел Павлов" ще се проведе тази вечер за пети път и е от категорията Класик на Европейската атлетика.

  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки