Литекс се прицели във вратар на ЦСКА

Тимът ще преотстъпи трима свои юноши

Литекс се прицели във вратар на ЦСКА

Шампионът на България Литекс се е прицелил във вратар на ЦСКА, пише „Тема Спорт". Наставникът на ловчанлии Любослав Пенев иска да привлече в тима Здравко Чавдаров.

Бившият страж на Сливен не попада в сметките на Милен Радуканов и почти сигурно ще опита късмета си в друг отбор. Договорът му с червените изтича през лятото на 2012 година, но двете страни са склонни да се разделят по взаимно съгласие.

Това обаче бе опцията преди интереса от страна на ловчанлии, които все пак ще трябва да платят 50 000 лева за Чавдаров.

Любо търси спешно нов вратар за тима си, тъй като Урош Голубович премина в Лудогорец. Треньорът на оранжевите остана под рамката само с бразилеца Винисиус Баривиейра и младия Евгени Александров.

Здравко Чавдаров дойде на „Армията" през лятото на 2009 г. именно при легендарния голмайстор, който в началото го гласеше за титуляр.

След контузия в мача с Дери Сити за Лига Европа обаче мястото му бе заето от Караджов. Така че Пенев е в доста добри отношения със стража.

Междувременно стана ясно, че Литекс ще преотстъпи трима свои юноши, които станаха шампиони на Елитната група (до 19 години), на отбори от Б групите.

Става въпрос за защитниците Стилиян Ванев и Емил Грозев, както и за халфа Атанас Димитров. И тримата останаха да се подготвят в Ловеч по индивидуална програма и чакат момента, в който ще се присъединят към отборите си.

Димитров ще играе от новото първенство за Видима-Раковски,, независимо дали отборът ще запази мястото си в елита, или ще продължи в Западната Б група.

Ванев и Грозев пък ще заминат за Любимец. Грозев и през пролетта беше даден под наем - на Брестник, но клубът се оттегли от професионалния футбол.

Все още не е ясно бъдещето на други двама играчи, които са родени 1992 година и нямат право да продължат в старшата възраст и през новия сезон. Това са централният нападател Янаки Смирнов, който е голмайстор на отбора, както и левият бранител Мартин Симеонов.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки