Министър Нейков с черен колан от президента на световното таекуондо-WTF

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с президента на световната федерация по таекуондо-WTF д-р Чунг-уон Чо. Гостът беше придружен от председателя на българската федерация Андрей Георгиев и неговия заместник Петър Палазов.

Министър Нейков с черен колан от президента на  световното таекуондо-WTF

Министърът на физическото възпитание  и спорта Свилен Нейков се срещна с президента на световната федерация по таекуондо-WTF д-р Чунг-уон Чо. Гостът беше придружен от председателя на българската федерация Андрей Георгиев и неговия заместник Петър Палазов.

„Радвам се, че от много години нашата страна осъществява тесни контакти със световната федерация по таекуондо-WTF. Във ваше лице чувстваме подкрепата към България. Надявам се, че нашето сътрудничество и добри взаимоотношения ще продължат и в бъдеще. Готови сме като министерство да оказваме съдействие на българската федерация и на нейния председател Андрей Георгиев”, каза министър Нейков по време на официалната среща, на която бе домакин.

Чунг-уон Чо информира Свилен Нейков, че като всеки характерен спорт в света и таекуодното се развива с все по-бързи стъпки и към момента 197 страни са членове на световната федерация по таекуондо-WTF, като се очаква присъединяването и на още 4 държави. „Откакто се запознах с председателя на вашата федерация съм сигурен, че нашият спорт у вас се развива много добре”, допълни доктор Чо и изрази надежда, че българските състезатели ще успеят да се класират за олимпиадата в Лондон през 2012 година.

От  своя страна Андрей Георгиев подчерта, че Чунг-уон Чо е известен като президента реформатор, благодарение, на който таекуондото става все по-популярен спорт. „Световната федерация се отвори към всички страни. Направена бе абсолютна електронна система, ние сме първият боен спорт с видео-риплей. Всичко това дължим на президента, който е изключително модерен и иновативен човек”, отбеляза Георгиев.

В разговора се обсъди възможността българските олимпийски надежди Илияна Енева и Филка Атанасова /при жените/, Владимир Далаклиев и Красимир Томанов /при мъжете/ да спечелят олимпийски квоти от предстоящия световен шампионат в Баку, който се провежда от 30 юни до 7 юли т.г., и от европейската олимпийска квалификация в Казан през януари догодина.

Министър  Нейков подари на корееца книгата „Българският спорт”, а в замяна получи черен колан по таекуондо.

В знак на признателност, че у нас се полагат усилия за развитието на таeкуондо спорта, председателят на българската федерация връчи на министър Нейков почетен плакет. 

Българин със златен медал от Европейско по BJJ

Антони Тодоров надви Ким Ронвал

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

За историята: Усик e абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

Украинецът нанесе първа загуба на Тайсън Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки