1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Спорт: Реал изригна с 50 милиона за Сеск

Спорт: Реал изригна с 50 милиона за Сеск

Реал Мадрид направи сензационно предложение в размер на 50 млн. евро за покупката на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, съобщи авторитетното издание "Sport"

Спорт: Реал изригна с 50 милиона за Сеск
Реал Мадрид направи сензационно предложение в размер на 50 млн. евро за покупката на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, съобщи авторитетното издание "Sport".

Тази информация идва като гръм от ясно небе с оглед на интереса към Фабрегас на вечния враг Барселона, който от миналата година прави опити да си върне възпитаника на школата, напуснал каталунския клуб още като тийнейджър.

Миналото лято Барса направиха две предложения за закупуването на 24-годишния полузащитник, като и двете бяха отклонени. Трансферната сага продължи и тази година - Барселона активизира усилията си за привличането на Фабрегас и последното предложение от "Ноу Камп" беше в размер на 31 млн. евро.

Източник с висок пост в лондонския клуб съобщи в интервю за BBC Sport, че Арсенал е готов да продаде капитана си, но за по-висока цена от тази, която Барса предлага. Веднага в Испания и Англия се появиха предположения, че сагата наистина ще приключи до края на седмицата, преди "Sport" да гръмне с новината за офертата на Реал.

50 млн. евро е сума, която напълно устройва Арсенал и е малко вероятно Барселона с ограничения си бюджет да отговори с контрапредложение или подобно такова. Реал никога досега не са давали индикации, че се интересуват от Фабрегас.

При всички случаи, ако информацията на авторитетното испанско издание отговаря на истината, Барса трябва да извади същата сума, за да се сдобие с основната си трансферна цел.
Алавес отново не прости на Севиля (ВИДЕО)

Трета поредна победа в съперничеството след 2:1

Ница разгроми Сент Етиен с 8:0 (ВИДЕО)

"Орлетата" вкараха 6 гола в първите 39 минути

Торино пречупи Верона и превзе върха в Италия (ВИДЕО)

„Биковете“ с 11 точки на върха след 3:2

В Германия: Трилър с 5 гола, червени картони и отменена дузпа в края (ВИДЕО)

Майнц би Аугсбург с 3:2 в зрелище

Луис Енрике: Дембеле става все по-добър

ПСЖ ще бъде без Марко Асенсио за мача с Реймс

Мареска: Стачка на футболистите изглежда като добра идея

Заради претоварения календар

Постекоглу: Стилът ни няма да се промени

„Искаме да печелим и да сме в топ 4“, заяви треньорът на Тотнъм

Емполи пак би Каляри като гост

След 2:0 в мач от V кръг на Серия А

Гьозтепе без нападателя на Челси в понеделник

Станимир Стоилов ще разчита на основния състав от миналия сезон