1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Марица тръгна с 3:0 над „Пирин Балканстрой” на финалите при девойките младша в София

Марица тръгна с 3:0 над „Пирин Балканстрой” на финалите при девойките младша в София

Това бе първият мач в предварителната група "Б" на финалната фаза

Марица тръгна с 3:0 над „Пирин Балканстрой” на финалите при девойките младша в София

С чиста класическа победа с 3:0 тръгна девическият волейтим на „Марица” на финалите от държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст, които започнаха в спортната зала на „Червено знаме” в София. Пловдивчанки разгромиха „Пирин Балканстрой” (Разлог) в първия си мач в предварителна група Б на финалната фаза, а с играта си загатнаха, че са фаворитки за медалите.

Младите маричанки, водени от старши треньора си Иван Радичев, победиха безпроблемно пиринки, като през цялото време от срещата демонстрираха по-стойностна и резултатна игра.  Момичетата от „Пирин Балканстрой (Разлог) не можеха по никакъв начин да се противопоставят на жълти-синия устрем.

”Марица” спечели първите два гейма с един и същ резултат - с убедителното 25:13 и 25:13. В третата част пловдивчанки малко се отпуснаха и позволиха на тима от Разлог да стигне до 18 точки, но в крайна сметка възпитаничките на Иван Радичев затвориха гейма с 25:18, с което взеха и първата победа на финалите.

Както „Марица” (Пловдив), така и отборът на „Левски Волей” (София) стартира с успех в предварителна група Б на републиканското първенство за девойки младша възраст.

В столичната спортна зала „Васил Симов” сините надиграха „Бдин Вида” (Видин) след оспорвана игра с 3:0 (26:24, 25:19, 25:21). Левскарките се събраха в този си състав буквално час преди мача. Четири от състезателките им бяха на Световния младежки фестивал във Виена (Австрия), където участваха в турнира там за сборен отбор на София, заел петото място в крайното класиране на надпреварата.

Така след чистите победи с по 3:0 в първия състезателен ден от надпреварата в София, „Марица” и „Левски” оглавяват групата, като първи са пловдивските волейболистки, а сините са на втора позиция.