Излизаме за задължителна победа срещу Русия в препълнената зала "Конгресна"

Алекно пуска двама контузени

Излизаме за задължителна победа срещу Русия в препълнената зала "Конгресна"

Варненската зала "Конгресна" ще бъде препълнена в двата решаващи двубоя на волейболните ни национали днес и утре.

 

Мачовете от Световната лига срещу Русия са от 18:00 часа и ще бъдат предавани пряко по БНТ 1, а още от вторник билетите на касите бяха разпродадени. На трибуните отборът ще бъде подкрепен и от президента Георги Първанов, както и от министрите Свилен Нейков и Аню Ангелов.

 
Очаква се публиката в залата да надхвърли 6000 човека, колкото бяха и на мачовете срещу световните шампиони от Бразилия през миналото лято.
 
Наставникът на Русия Владимир Алекно най-вероятно ще излезе с двама състезатели, които се възстановяват от контузии в решаващите за България мачове от Световната лига. Двубоите са без значение за съперника ни за класирането в група В. За сметка на това мачовете са решаващи за България, като единствено две чисти победи ще класират нашия тим на 100% на финалите в Полша от 6 до 10 юли.
 
 
Алекно най-вероятно ще пусне в игра най-високия волейболист в турнира - централния блокировач Дмитрий Мусерски. 218-сантиметровият състезател се възстановяваше от контузия и играеше единствено в първият уикенд от надпреварата срещу Япония. Другото изненадващо име в състава на специалиста се очаква да е Юрий Бережко. Посрещачът също се възстановява от травма, но още на първото занимание на Русия на българска земя Алекно залегна в тренировките му на посрещане.
 
 
25-годишният волейболист бе и единственият, който тренираше този елемент от състава на Сборная на първата тренировка. Наставникът на Русия най-вероятно ще включи в игра и двамата състезатели, за да обиграе състава за финалната осмица. 
 
В същото време Радостин Стойчев най-вероятно ще заложи на отличника през последните четири мача - Цветан Соколов. Диагоналът се справи много добре в отсъствието на Владимир Николов и най-вероятно и срещу Русия ще бъде в титулярния състав.
 
Капитанът все пак ще се завърне в групата за двата двубоя, като при нужда ще влезе от резервната скамейка. От 14-те се очаква да отпаднат либерото Мартин Божилов и третият диагонал в състава Данаил Милушев.
Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки