Големите фаворити на Копа Америка 2011

На първо четене „гаучосите”, „селесао” и „урусите” изглеждат като твърди фаворити, но всичко е възможно в такъв турнир

Големите фаворити на Копа Америка 2011

В петък стартира Копа Америка 2011 и повечето фенове на футбола нямат търпение турнирът да започне, за да утоли жаждата им през лятото.

Шампионатът се очаква с голям интерес, за да се види състоянието на Аржентина и Бразилия, както и дали някой от другите отбори е способен да поднесе изненада.

На първо четене „гаучосите”, „селесао” и „урусите” изглеждат като твърди фаворити, но всичко е възможно в такъв турнир.

За основен фаворит за трофея е смятан отборът на домакините от Аржентина. Определено „гаучосите” разполагат с едни най-добрите играчи, като почти нямат слабо звено и конкуренцията навсякъде е голяма. На вратата вероятен първи избор ще е Серхио Ромеро.

В лявата част на отбраната няма типичен ляв бек, освен Маркос Рохос от Спартак Москва, но младежът има голям потенциал и ще се справи. За центъра на защитата има доста варианти, но Бурдисо и Милито изглеждат като най-вероятна двойка. Вдясно пък Пабло Сабалета от Ман Сити изглежда като твърд титуляр.

В халфовата линия вероятно ще си партнират Естебан Камбиасо и Хавиер Масчерано, а пред тях като атакуващ полузащитник ще действа Хавиер Пасторе. По крилата ще са Меси и Ди Мария, а за поста на централния нападател има много опции, но Карлос Тевес изглежда като най-добрият вариант.

Най-изявеният фаворит в група В е Бразилия. „Селесао” разполагат с талантливи футболисти и също като Аржентина имат дълбочина в състава си. На вратата ще бъде Жулио Сезар, който в последните години се доказа като един от най-добрите на този пост в света.

Вляво на защитата ще застане Андре Сантош, докато за централната зона има доста опции пред старши треньора Мано Менезеш. Все пак, Лусио и Давид Луис изглежда ще оформят добра централна двойка.

За дясната част на защитния вал ще се борят Майкон и Дани Алвеш. Двама фантастични футболисти като се очаква Алвеш да е десен бек, а Майкон да е десен халф/крило, за да може и двамата да играят.

Дефанзивен халф за Бразилия на Копа Америка най-вероятно ще бъде направилият страхотен сезон в Тотнъм Сандро. Тъй като по крилото изглежда ще са Робиньо и Майкон, остават двама играчи, които да застанат в халфовата линия, за да организират играта на „селесао”.

Вариантите са доста. Рамиреш, Лукаш, както и младият талант Гансо изглеждат много солидни напоследък, но вероятно звездите от Висшата лига (Рамиреш и Лукаш) ще бъдат титуляри в повечето мачове.

За атаката остава един измежду Неймар и Пато като е много трудно да се прецени кой ще започва в срещите по-често, защото и двамата са много добри и заслужават място в отбора.

Третият фаворит за титлата в Копа Америка е отборът на Уругвай. Най-добре представилият се тим на Световното през 2010 също разполага със страхотни футболисти. Фернандо Муслера е един много талантлив вратар, който подобрява представянето си с всеки изминал мач и е труден за предоляване.

В центъра на защитата ще действат опитните Диего Лугано и Диего Годин, които се познават много добре от националния тим и са перфектно сработени. По бековете ще действат Макси Перейра и Хорхе Фусиле, които също изнесоха много силен сезон в клубните си отбори.

Със задачата на дефанзивния халф ще се нагърби Валтер Гаргано от Наполи, а зад нападателите ще действа Николас Лодейро от Аякс. По крилата ще са Кристиан Родригес и Алваро Перейра, а нападатели - Суарес и Форлан. Единсон Кавани вероятно ще остане на пейката, въпреки безспорните качества, които притежава.

Просто защото Суарес и Форлан са по-убедителни от него, що се отнася до националния отбор. Че Кавани направи много силен сезон в Наполи, няма спор, а Форлан не бе на ниво в Атлетико, така е. Но в националния и Форлан, и Суарес се представят много по-добре от Кавани. Вариант с трима нападатели е изключен, защото Табарес разполага с много добри халфове, особено Родригес и Перейра.

Гаргано също. Може Лодейро да остане на пейката в името на това и тримата нападатели да играят, но ще е много рисковано. Уругвай ще е със схема 4-4-2. Иначе Кавани е още млад. Има време и за него. Още следващото лято Наполи сигурно ще го продаде.

Аржентина, Бразилия и Уругвай несъмнено разполагат с невероятни играчи и вероятно това ще са три от полуфиналистите в турнира.

Ако трябва да се прави сравнение по отделните линии на терена, много трудно може да се даде предимство на някой от съставите. Просто и трите отбора изглеждат силни и равностойни и не могат да се правят категорични прогнози за представянето им.

Други отбори, които могат да се намесят в борбата за трофея, са Колумбия, Парагвай и Чили, които също имат в съставите си много добри футболисти, но нямат дълбочината на съставите на трите основни фаворита.

Поне можем да се надяваме от този турнир да излезе някой млад талант, който никой не е очаквал. Със сигурност ще е интересно.

Очаква ни страхотна надпревара, изпълнена с много емоции и интересни моменти.

Най-добрите южноамерикански футболисти си дават среща в Аржентина, за да определят най-добрия отбор на континента.

Може да направите вашите прогнози за изхода на двубоите ТУК, като участвате в играта на Novsport.com


Влади Николов

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки