Кипърската федерация моли Багдатис да играе в мача срещу България

Както е известно, първата ракета на България Григор Димитров отказа участие в срещата заради ангажимент в турнир на АТП

Кипърската федерация моли Багдатис да играе в мача срещу България

Ръководството на кипърската федерация по тенис се надява да успее да убеди в последния момент звездата Маркос Багдатис да подсили националния отбор за плейофа за оставане в група 2 на зона "Европа/Африка" срещу България.

Двубоят е от 8 до 10 юли в зала "София". Лично президентът на централата Филиос Христодулу води разговорите с щаба на Багдатис, но на този етап тенисистът все още отказва да играе за родината си.

Националният отбор на Кипър пристига в София в понеделник вечерта, когато ще има пълна яснота зали Багдатис все пак ще приеме да подсили състава.

Както е известно, първата ракета на България Григор Димитров отказа участие в срещата заради ангажимент в турнир на АТП.

Димитров ще бъде поставен под номер 2 в основната схема на надпреварата на трева в Нюпорт с награден фонд 500 хиляди долара от 4 до 10 юли.

Именно заради отсъствието на най-добрия български тенисист кипърците виждат сериозен шанс за победа и оставане в групата, ако Багдатис се съгласи да се присъедини към състава.

Капитанът на България Огнян Илиев събира утре разширения състав на националния отбор на лагер до мача. В понеделник пристига и главният съдия Романо Грилоти (Италия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки