Карамаринов: Чест е участието в Балканиадата на Ивет Лалова и Ваня Стамболова (аудио)

Двете големи надежди на България ще бягат за златото на Балканиадата пред публиката в Сливен

Карамаринов: Чест е участието в Балканиадата на Ивет Лалова и Ваня Стамболова (аудио)
Осем световни и 14 европейски шампиони ще участват в Балканиадата по лека атлетика в Сливен, обяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. Той благодари на звездите на българския национален отбор Ивет Лалова и Ваня Стамболова, който ще представят страната в престижния форум и подчерта, че и двете да лидерки в европейската ранглиста в дисциплините си.
 
Публиката на стадион “Хаджи Димитър” може да наблюдава и подкрепя Ивет през първия състезателен ден в 17:45, когато е спринта на 100 метра при жените. В неделя Лалова ще бяга и на 200 метра, като дисциплината е от 18:35 часа. Стамболова ще стартира утре в 17:00 часа в бягането на 400 метра с препятствия и в неделя в гладкото бягане на 400 метра с начало 17:55 часа.
 
Шефът на атлетиката у нас похвали домакините, като посочи, че спортното съоръжение, на което ще се проведе Балканиадата, е едно от най-модерните в Европа, а близостта на двата стадиона /централен и загряващ/ дава предимство на базата. Карамаринов обяви, че неслучайно в Сливен идват на подготовка атлети от други страни и се надява след Балканиадата интересът да се повиши.
 
Общият награден фонд на 64-те Балкански игри е 40 000 евро, като това е най-високият досега в историята на първенствата на полуострова. Чек за 5000 евро ще получат атлетите от двата пола, които постигнат най-добри резултати. Премии ще има за първите 12 постижения, които ще бъдат сравнявани по таблицата на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ).

Любопитното около форума в Сливен е, че на стадиона се намира най-големият изполван транспарант, който е 240 кв.метра.
Официалното откриване на Балканските игри ще бъде от 17:20 часа в събота, 2 юли.  Проявата е под патронажа на премиера Бойко Борисов и ще е най-голямото спортно събитие в града за 2011 г. 

Министър - председателят ще открие двудневната надпревара, в която ще участват 700 атлети от 10 страни. Шампионатът на полуострова ще събере най-добрите състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания, Македония и Молдова.
 
Организаторите от БФЛА и домакините от Сливен се надяват на едно силно присъствие от страна на публиката, която си струва да отдели от времето си и да подкрепи националите на България в тази престижна проява.
 
Входът на стадион “Хаджи Димитър” е свободен, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.

  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки