Карамаринов за Novsport.com: Чудесна Балканиада (аудио)

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който е и президент на Балканската атлетическа асоциация благодари на домакините за условията, които предложиха при провеждането на Балканиадата по лека атлетика в Сливен

Карамаринов за Novsport.com: Чудесна Балканиада (аудио)
Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който е и президент на Балканската атлетическа асоциация благодари на домакините за условията, които предложиха при провеждането на Балканиадата по лека атлетика в Сливен.

През двата състезателни дни имаше силни резултати, покрити нормативи за Световното първенство и за Олимпиадата, най-добри постижения в Европа. Имаше и много слънце и проливен дъжд и страхотна воля и себеотдаване към отборната победа. В тази връзка шефът на атлетиката каза: “Това е атлетика и в слънце и в дъжд, това е олимпийски спорт номер едно”. 

Карамаринов отдаде заслуженото и още веднъж засвидетелства признание към високите постижения и личните резултати.

“10.96 секунди - би бил резултат като  прекрасно украшение за всяко едно лекоатлетическо състезание, включително за Олимпийски игри и Световни първенства. Всичко това говори за чудесните условия, които представя стадиона в Сливен. През втория ден лошото време попречи на състезателите да разкрият възможностите си. Целенасочено не стартираха две от нашите звезди – Ивет Лалова на 200 метра и Венелина Венева на скок височина. Те трябваше да поемат прекалено голям риск в това лошо време, а и двете са с покрити нормативи и не трябваше да се нарушава подготовката им и евентуални контузии. Една чудесна Балканиада, а и домакините се справиха, за да го има това състезание”, добави шефът на атлетиката.   
Още от Карамаринов чуйте в звуковия файл.
  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки