Нов вид футбол ще бъде демонстриран в Пловдив

Copenhagen Panna House се състои от четирима души на възраст от 21 до 35 години

Нов вид футбол ще бъде демонстриран в Пловдив

Един от най-добрите европейски отбори по уличен фрийстайл футбол Copenhagen Panna House ще демонстрира на 29 и 30 май в Пловдив нова и изключително атрактивна разновидност на футбола, наречена Panna. Събитието се организира от сдружение „BG Бъди активен” в партньорство с компанията за спортен мениджмънт и маркетинг „Спортс Мениджмънт България”.

Посещението на датските фрийстайлъри в България е част от европейското им турне и кампанията NowWeMOVE. Представянето на Panna ще обиколи осем европейски държави и цели да промотира физическата активност за всички. Copenhagen Panna House се състои от четирима души на възраст от 21 до 35 години. Водещ играч и един от основателите на отбора е Сюел Османи, който по произход е македонец.

Panna е модерна, бързо развиваща се игра, която не изисква големи финансови инвестиции. Играе се на малко пространство с обикновена футболна топка, а целта й е да се постигне победа чрез вкарване на най-много голове или преминаване на топката между краката на съперника. Това я прави изключително подходяща за деца и младежи в неравностойно положение или такива, които живеят в риск. Именно затова първото представяне в Пловдив на 29 май от 16:00 часа ще се проведе в СОУ „Найден Геров“ в кв. „Столипиново”. Същевременно „Спортс Мениджмънт България” ще представи пред учениците и местната общност възможностите за безплатни тренировки по стрийт футбол с квалифицирани треньори на компанията и шансът за участие с „Отбор на надеждата” на световно първенство по футбол за хора в неравностойно положение.

От 18:30 часа същия ден ще се проведе демонстрация на пл. „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив, а в събота от 11:00 часа ще има и открит урок в парк „Лаута”, като част от инициативата „Активна събота“.

Европейското турне на Copenhagen Panna House преминава през Дания (Копенхаген), Словения (Любляна), Хърватска (Загреб), Македония (Скопие), Гърция (Солун), България (Пловдив), Румъния (Питещ) и Унгария (Будапеща).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки