Гришо с безпроблемна победа на старта в Нюпорт, чака Карлович на 1/8-финалите

Първата ракета на българския мъжки тенис размаза миналогодишния полуфиналист Брайън Дабул с 6:2, 6:4

Гришо с безпроблемна победа на старта в Нюпорт, чака Карлович на 1/8-финалите

Първата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров започна с победа участието си на АТP турнира на трева в Нюпорт, който е с награден фонд от половин милион долара.

Това стана, след като днес хасковлията се наложи с 6:2, 6:4 над миналогодишния полуфиналист Брайън Дабул. Успехът му гарантира 20 точки за световната ранглиста, които ще се увеличат до 45, ако Григор достигне до четвъртфиналите.

Срещата започна с два бързи гейма за сервиращите, а след това Гришо достигна до две точки за пробив, не успя да ги реализира, но при третата аржентинецът изкара топката в аут и Григор поведе с 2:1.

Хасковлията бе на път да загуби подаването си при 3:2, но след два аса и две страхотни разигравания съумя да запази преднината си. Последва нов пробив в актива на Григор, а по-късно след петия си ас в срещата, българинът сложи край на първата част.

Нова серия от бързи сервис геймове доведе до равенство и 2:2 във втория сет. Последва нова възможност за хасковлията да спечели подаването на аржентинеца и след няколко разменени удара на мрежата Григор отново излезе напред в резултата.

Със страхотен форхенд уинър българинът се спаси от ситуация, при която можеше да загуби подаването си, а по-късно при 5:4 безпроблемно затвори срещата в своя полза.

В битка за място на четъвртфиналите Григор Димитров ще срещне победителя от двубоя между хърватина Иво Карлович и младия американец Денис Кудла, които играят във вторник.

Хасковлията вероятно ще изиграе утре срещата си от първи кръг на двойки, където ще си партнира с британеца Кен Скупски, а срещу тях ще застанат белгийците Оливие Рокюс и Рубен Бемелманс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки