Кристиано Роналдо: Ако не бях футболист, щях да съм сервитьор

Аз съм земен и добре възпитан, мразя лъскавите модели

Кристиано Роналдо: Ако не бях футболист, щях да съм сервитьор

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо разкрива непознатата страна от себе си в откровена изповед през английския таблоид "Мирър".

 
 
Според списание "Форбс" твоето състояние е 160 милиона долара. Вярно ли е?
- Цифрата не е точна. Поне на хартия е близо 245 милиона долара, Парите обаче не са най-ценното. Семейството е на първо място. Синът ми е най-важното нещо в живота ми. След това е футболът и едва след това са парите.
 
Водиш ли Кристиано Роналдо-Джуниър на стадиона?
- Води го баба му Долорес. Той има собствена фланелка с №7 точно като мен. Поздравявам го всеки път, щом отбележа гол. Но аз осъзнавам колко внимателен трябва да бъда по отношение на сигурността му. Никой не трябва да го вижда на трибуните, по време на мач го пазят много сериозно.
 
Искаш ли да тръгне по твоите стъпки?
- Бих се радвал да стане футболист, но той ще има свободата да прави каквото сам реши. Все още имам много време, преди да започна да се тревожа за това. Искам непременно да го предпазя от възможността да бъде разглезен от лукса. Той ще бъде научен на истински стойностните неща в живота и на религиозните ценности. Аз израснах в бедност, той ще расте като много богато дете. Но аз самият не съм сноб, той също няма да бъде. Няма да го изпратя в снобско училище, искам да бъде заобиколен от нормални хора. Заради моя успех обаче ще трябва да го пратя в частно училище. Изборът ще бъде направен много внимателно.
 
Какво бе твоето детство?
Израснах, без да имам нищо. Бяхме много бедни. Не съм имал играчки и коледни подаръци. Делях стаята си с брат ми и двете ми сестри, а родителите ми спяха в другата. Жилището ни бе много малко. Но това няма значение. Сега съм много близък със сестрите ми и брат ми и обичаме да бъдем заедно. За нас това беше нещо нормално, това беше всичко,   което познавахме. Всички около нас живееха по същия начин и бяхме щастливи.
 
Как ви отгледаха вашите?
- Майка ми Долорес беше готвачка, а баща ми Жозе работеше като общински градинар. И досега майка ми е опората в живота. Баща ми почина, когато бях на 19. Той беше алкохолик и заради това си отиде. Така и не разбра докъде съм способен да стигна и какво мога да направя. Майка ми ме възпита изключително строго, в религиозен дух, но и с много любов. Мога да кажа, че съм разглезен - но не от материалните придобивки, а от многото любов, която свикнах да получавам.
 
Вървеше ли ти в училище?
- Бях доста популярен, но никога не съм имал по-близки контакти с някого. Не ми беше интересно. Дори ме изгониха, защото хвърлих стол по един учител.
 
И после се насочи към футбола...
- Хората знаеха, че съм талантлив. Още на 14 години чувствах, че имам потенциал. Мислех, че може би съм достатъчно добър по това време да играя при полупрофесионалистите. Това не се промени, докато не навърших 22. Тогава вече бях в Юнайтед и осъзнах, че мога да бъда най-добрият.
 
Какво те прави различен от останалите?
- Аз съм концентриран, силен и бърз. И съм голям професионалист.
 
В Мадрид не ходиш ли по купони?
- Половината от футболистите обожават да ходят на дискотека. Харесва им да свалят модели, да купонясват здраво, да впечатляват момичетата със скъпо шампанско. Но е по-добре да тренират и работят здраво. Затова в Англия младите играчи не са много добри. В Испания са по-големи професионалисти и младите имат повече успехи.
 
Ти обаче имаш славата на плейбой...
- Не е вярно. Мразя лъскавите модели. Не съм имал връзки с такива. Момичетата, които си придават блясък, прекаляват с алкохола и са повърхностни, които излагат гърдите си на показ, защото мислят, че така са модерни и актуални, всъщност са жалки. Не ги харесвам.
 
Какви жени те привличат тогава?
- Умните, интелигентните, онези, които просто изглеждат красиви. Това е моят тип. Предпочитам нормалните вместо богатите момичета.
 
Как си представяш перфектната среща?
- Трудно е да се каже кой е перфектният вариант за най-горещия мъж в света (смее се).
 
Познаваш ли Шерил Коул?
- Бих я извел за един горещ шоколад.
 
А познаваш ли бившия й съпруг Ашли?
- Него не, познавам Майкъл Есиен. Аз не общувам много с други футболисти. Не познавам Дейвид Бекъм, но пък съм добър приятел с Рио Фърдинанд, чатя си с Уес Браун и с Уейн Рууни и това ми е достатъчно. Имам собствен кръг приятели. Това са хора, които са с мен отдавна. Грижа се за тях, наемам им петзвездни хотел, плащам частните им полети, сметките им в баровете. Но мен самия няма да ме видите да пия алкохол на публично място. Пия Ред Бул, въпреки че купувам на приятелите си шампанско за 1000 лири бутилката. За мен обаче това  не е проблем, защото ми харесва приятелите ми да са щастливи. И семейството ми, разбира се. Купих на майка ми къща за 400 000 лири в Португалия. Тя живее там с партньора си и сина ми. И за сестрите ми купих хубави къщи. Мога да си го позволя, защото съм голям футболист. Но всичко това ми е подарък от Господ.
 
Славиш се като любител на предизвикателствата. Кое е следващото?
- Решил съм да бия Рафа Надал на тенис. Вече съм много близо (смее се).
 
Как запълваш свободното си време?
- Ровя се из мрежата. Когато подписах с Юнайтед, не бях чувал за интернет. Сега прекарвам между 15 и 20 часа седмично вътре. Често получавам покани от казина да се включа в различни турнири. Предпочитам обаче да играя онлайн или с моите приятели.
 
Осъзнаваш ли, че те имат за надут и превзет?
- Аз съм земен човек. Често се чувствам неразбран. Здраво стъпил съм на земята и съм сравнително затворен.
 
Какъв щеше да си, ако не бе станал футболист?
- Не знам... сервитьор. Или може би модел.
Наскоро Манчестър Сити предложи умопомрачителна сума за теб.
 
Защо отказа?
- Засега съм щастлив в Реал Мадрид. Ако напусна Испания, със сигурност ще се върна във Висшата лига. Но това няма да е сега.

 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки