Капитанът на Кипър: Без Григор ще ни бъде по-лесно

"Шансовете са 50:50"

Капитанът на Кипър: Без Григор ще ни бъде по-лесно

Кипър не е фаворит в мача срещу България, заяви капитанът на островитяните Янос Хаджигеоргиу преди мача за купа "Дейвис". Баражът оставане във втора група на зона Европа/Африка ще се играе от 8 до 10 юли в зала "София".

"При гостуванията винаги е трудно. Очаквам оспорван мач. Шансовете са 50:50. Грешка е да се мисли, че ние сме фаворити. Ще дадем всичко от себе си, за да останем в групата.

Имаме няколко дни за подготовка, в които да се адаптираме към обстановката и условията тук", каза Хаджигеоргиу. "Това, че Григор Димитрлов няма да а играе, ще направи задачата ни по-лесна.

Той е тенисист от високо ниво. С него, или без него, нашата цел си остава една и съща - да вземем три победи", допълни капитанът на Кипър.

"България е добър отбор, още повече, че е домакин. Затова казвам, че целта ни е да спечелим три мача, а не всичките пет", каза още той. Хаджигеоргиу призна, че от българския състав познава само Тодор Енев.

"Познаваме Енев, срещу когото сме играли няколко пъти. За другите не знаем почти нищо. Проверихме резултатите им в Интернет в последните месеци, но не сме ги гледали и не знаем как играят", каза той.

Хаджигеоргиу каза, че партньорът на Маркос Багдатис на двойки ще бъде определен в четвъртък.

"Никой от другите момчета от отбора не е играл с Маркос, така че ще пробваме различни варианти в следващите три дни и ще решим в четвъртък", обясни той.

Багдатис помни загубата от България с 2:3 на червено в Пловдив преди пет години. "Има много разлики спрямо онзи мач.

В Пловдив играхме на клей на открито, а сега е на твърда настилка в зала. И двата отбора са различни. Надявам се и резултатът да бъде различен.

Ще дадем най-доброто от себе си, за да спечелим мача и да останем в групата", каза звездата на кипърския отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки